ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασσική Μοτοσυκλέτα: Ο Brad Pitt αγόρασε μία μοτοσυκλέτα από τη μάχη της Κρήτης

Κλασσική Μοτοσυκλέτα: Ο Brad Pitt αγόρασε μία μοτοσυκλέτα από τη μάχη της Κρήτης

Κάτι παραπάνω από 340.000 ευρώ έδωσε ο Brad Pitt για να αποκτήσει μία μοτοσυκλέτα με καλάθι του Γερμανικού στρατού. Το τρίτροχο είχε λάβει μέρος στη μάχη της Κρήτης και ήταν στο γκαράζ ενός Έλληνα συλλέκτη.

Είδαμε τον 51χρονο ηθοποιό να κυκλοφορεί στα paddocks του MotoGP και να προλογίζει ντοκιμαντέρ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τον έχουμε δει να αγοράζει πολλά customs αλλά και κανονικά μοντέλα παραγωγής. Όμως όπως υποστηρίζουν φίλοι του διάσημου πρωταγωνιστή ο Brad Pitt έχει (τελευταία) μία εμμονή με τα κειμήλια από τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο μετά από την συμμετοχή του σε blockbuster ταινία.

Η BMW R75 SS του 1942 με καλάθι και κίνηση 3x2 «υπηρέτησε» σε Γερμανική μονάδα αναγνώρισης έχει ταξιδεύσει σε βουνά και ερήμους και ίσως και σε όλη την Κρήτη. Όταν οι Γερμανοί αποχώρησαν από το νησί, το 1945 πωλήθηκε, σε τοπική δημοπρασία. Ένας συλλέκτης από την Αθήνα αγόρασε πριν από 20 χρόνια την στρατιωτική μοτοσυκλέτα και τώρα την πούλησε στο Brad Pitt.

Λίγο μετά το τέλος της πώλησης (μέσω αντιπροσώπου του ηθοποιού) ο Έλληνας συλλέκτης δήλωσε: «Υπάρχουν μόνο περίπου 500 από αυτά τα side cars σε όλο τον κόσμο, ώστε να αποτελούν σπάνια κομμάτια συλλογών όπως τα έργα ζωγραφικής και όπως είναι αναμενόμενο η αξία τους αλλάζει διαρκώς» και πρόσθεσε: «Είναι ένας τρόπος για τους πλούσιους ανθρώπους να επενδύσουν τα χρήματά τους και να απολαύσουν το χόμπι τους».

Ο Brad Pitt έχει μία πολύ καλή και μεγάλη συλλογή από μοτοσυκλέτες τις οποίες κυκλοφορεί και χρησιμοποιεί όταν μπορεί στο γκαράζ του θα βρείτε:

1. BMW R1150GS Adventure
Δανεική από την αντιπροσωπεία της BMW στο Λος Άντζελες η GS έκανε εντύπωση στον ηθοποιό μετά από δύο εβδομάδες συμβίωσης μαζί της την αγόρασε.

2. Yamaha R1
Μόλις την είδε την ερωτεύτηκε όμως δεν την κυκλοφορεί πολύ.

3. Triumph Bonneville
Το νέο Classic μοντέλο της Triumph πήρε το όνομά του από τις αλυκές της Bonneville (salt flats) στη Γιούτα, όπου οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών προσπαθούσαν να «σπάσουν» τα ρεκόρ ταχύτητας.

4. Royal Enfield Bullet 500
Η Royal Enfield Bullet είναι στην παραγωγή από το 1948. Η μεγαλύτερη από κάθε άλλη μοτοσυκλέτα. Παραγόταν στη Βρετανία και τώρα στην Ινδία.

5. Ducati Desmosedici RR
Μόνο 500 RR κατασκευάστηκαν και είναι η μοτοσυκλέτα παραγωγής των MotoGP και φυσικά ο Pitt αγόρασε μία.

6. Rooke KTM Custom
Rooke KTM Custom: Ένα Cafe Racer με το μοτέρ του Duke από τον κατασκευαστή Jesse Rooke.

7. Triumph Thunderbird
Άλλη μία Triumph αυτή τη φορά μία Thunderbird Storm, την οποία ο Brad αγόρασε αμέσως μόλις εισήχθη το 2009.

8. Harley Chopper
Πρόκειται για μία κατασκευή της Orange County Choppers. Η εταιρία κατασκευής είναι γνωστή από το Reality Show του καναλιού Discovery.


9. Ducati Monster 696
Η αγάπη του 51χρονου ηθοποιού για τις Ιταλικές μοτοσυκλέτες είναι γνωστή και ένα Monster 696 του 2008 δεν λείπει από τη συλλογή του.

10. Suzuki DR-Z 125
Η αγάπη του Brad για τις μοτοσυκλέτες έγινε οικογενειακή υπόθεση. Η DR-Z αγοράστηκε για τον γιό του Maddox για τα 11α γενέθλια. Μάλιστα το δώρο συνδυάστηκε με μία πίστα motorcross στην... αυλή του σπιτιού τους στη Γαλλία.

Σχετικές ειδήσεις