ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Porsche: Ηλεκτροκίνητο τετραθέσιο sport sedan (photos)

Porsche: Ηλεκτροκίνητο τετραθέσιο sport sedan (photos)

Παγκόσμια πρεμιέρα της Mission E της πρώτης, πλήρως ηλεκτροκίνητης τετραθέσιας sport Porsche. Πάνω από 600 ίπποι, 500 χιλιόμετρα αυτονομία, φόρτιση σε 15 λεπτά.

Παρουσιάζοντας την Mission E στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Porsche εμφανίζει το πρώτο της τετραθέσιο σπορ αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτροκίνητα.

Το συναρπαστικό αυτό concept car συνδυάζει την απολύτως χαρακτηριστική σχεδίαση μιας Porsche κορυφαίων επιδόσεων με την πρωτοποριακή πρακτικότητα του πρώτου συστήματος ηλεκτροκίνησης 800 Volt. Βασικά χαρακτηριστικά: τέσσερις πόρτες και τέσσερα ξεχωριστά καθίσματα, ισχύς συστήματος πάνω από 600 ίπποι (440 kW) και αυτονομία που ξεπερνά τα 500 χλμ. Τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3,5 δευτ. και χρόνος περίπου 15 λεπτών της ώρας για να φορτιστεί το αυτοκίνητο στο 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας.

Ο χειρισμός των οργάνων γίνεται διαισθητικά, με κίνηση των ματιών και με χειρονομίες, ή και με ολογράμματα σε κάποιες περιπτώσεις – με κύριο και έντονο προσανατολισμό προς τον οδηγό, καθώς οι οθόνες στρέφονται αυτόματα προς τη θέση του.

Η Porsche Mission E, αλλά και η ολοκαίνουρια Carrera 911 αποτέλεσαν τις πιο ισχυρές παρουσίες φέτος στην Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, και αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο, το σήμερα και το πολύ κοντινό αύριο του μεγαλύτερου κατασκευαστή sport αυτοκινήτων στον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις