ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Aragon: Ο παντοδύναμος Marquez (Photos)

MotoGP Grand Prix Aragon: Ο παντοδύναμος Marquez (Photos)

Έπεσε, αλλά διέλυσε τα χρονόμετρα και όχι την αυτοπεποίθησή του.Ο Marc Marquez (Repsol Honda) κατέκτησε την έβδομη pole position. Δίπλα του ξεκινούν οι Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) και Andrea Iannone (Ducati).

Ο Marc Marquez (Repsol Honda)μας έδειξε και πάλι γιατί είναι ένας από τους καλύτερους αναβάτες των MotoGP και γιατί πρόκειται να γίνει ένας πολυπρωταθλητής. Παρά την πτώση του στον τελευταίο του γύρο, των κατατακτήριων δοκιμών στην Αραγονία πέτυχε την έβδομη pole position για το 2015 με χρόνο 1:46,635, που είναι ρεκόρ πίστας.

Μόνο ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) κατάφερε να κινηθεί στο 1:46, με όλους άλλους αναβάτες να «γυρίζουν» στο 1:47 και 1:58. Ο Marquez, όπως και ο Lorenzo, έκαναν την τακτική των τριών περασμάτων. Μετά το Mugello, όπου η ομάδα της Ducati είχε δυο μοτοσυκλέτες της στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, ο Iannone επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Ο Ιταλός που υποφέρει από πόνους στον αριστερό του ώμο, θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά μετά από αρκετούς μήνες.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Valentino Rossi, κατάφερε στην τελευταία του προσπάθεια να πάρει την έκτη θέση στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης. Ο Doctor ήταν ο μόνος που πλησίασε κάπως το χρόνο του Jorge Lorenzo στο Q2, μένοντας περίπου 7/10 πίσω από τον Ισπανό συναθλητή του.

Οι δύο της Movistar Yamaha, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι έχουν ένα βασικό set-up για την Aragon, λόγω των δοκιμών που κάνουν στην Ισπανική πίστα. Όμως τα ελαστικά θα παίξουν το ρόλο τους και σ’ αυτόν τον αγώνα, με τον Rossi να μην έχει κατασταλάξει ακριβώς στις επιλογές του για τον αγώνα.

Δίπλα του ξεκινούν ο Pol Espargaro ( Yamaha Tech 3) και ο Dani Pedrosa. O αναβάτης της Repsol Honda είχε προβλήματα με τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων και τα φρένα έτσι έμεινε στα pits και δεν μπόρεσε να κάνει όσους γύρους θα ήθελε. Σε αντίθεση με τις Yamaha, η Honda δεν έχει κάνει δοκιμές στην Aragon κι έτσι το πρώτο διάστημα ήταν προσαρμογής για το δίδυμο της ομάδας.

Σχετικές ειδήσεις