ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix 2016: Νωρίτερα ξεκινά η Formula 1 το 2016

F1 Grand Prix 2016: Νωρίτερα ξεκινά η Formula 1 το 2016

Αλλαγές για το 2016 προβλέπει η FIA για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1. Η πρώτη από αυτές αφορά το ημερολόγιο της επόμενης χρονιάς.

Το Grand Prix της Αυστραλίας, το οποίο θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη και με το οποίο θα ανοίξει η «αυλαία» της νέας σεζόν στη Formula 1, θα μετατεθεί για τις 20 Μαρτίου, μολονότι στο παρελθόν σχεδιαζόταν να λάβει χώρα στις 3 Απριλίου, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του αγώνα.

«Η αλλαγή της ημερομηνίας είναι μέρος μιας πλειάδας αλλαγών στο προσωρινό καλαντάρι, το οποίο εξέδωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού» αναφέρει η σχετική δήλωσή τους στην ιστοσελίδα του γκραν πρι της Αυστραλίας.


Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αναμένεται να δημοσιοποιήσει το καινούριο αγωνιστικό πρόγραμμα της F1, μετά την επικύρωσή του από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της. Η προηγούμενη «έκδοση» του καλανταριού περιείχε τον αριθμό ρεκόρ των 21 αγώνων. Οι διοργανωτές του Grand Prix της Σιγκαπούρης είχαν εκφράσει αντιρρήσεις στο να διεξαχθεί ο αγώνας του Σεπτεμβρίου διαδοχικά με αυτόν της γειτονικής Μαλαισίας, ενώ οι ομάδες είχαν επίσης εκφράσει τις ανησυχίες τους για την επίδραση που θα είχε στο προσωπικό, εάν μίκραινε η διακοπή του Αυγούστου από το σύνηθες διάστημα των τριών εβδομάδων.

Σχετικές ειδήσεις