ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασσική Μοτοσυκλέτα: Σε δημοπρασία η Indian του Steve McQueen

Κλασσική Μοτοσυκλέτα: Σε δημοπρασία η Indian του Steve McQueen

Το γούστο του Steve McQueen στα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες ήταν το καλύτερο. Έτσι όταν κάποιο τετράτροχο ή δίκυκλο από τη συλλογή του βγει σε δημοπρασία γίνεται η πρώτη επιλογή για τους αγοραστές.

Από τα αυτοκίνητα παραγωγής (Porsche 911 και 911 Turbo, Jaguar XKSS, Hudson Hornet) τα ελαφρά ή και περισσότερο τροποποιημένα (Ferrari 275 GTB / 4, Mini Cooper S, Dune buggy) καταλάβαμε πως ο βασιλιάς του Cool έκανε τις κορυφαίες επιλογές, για την συλλογή του. Το ίδιο ισχύει και για τα δίκυκλα που είχε στην κατοχή του και κατακαιρούς βλέπουμε να βγαίνουν στην αγορά.

Στις 18 Οκτωβρίου, ο οίκος δημοπρασιών Bonhams στην καθιερωμένη εκδήλωση Autumn Stafford θα δώσει προς πώληση την ex-McQueen Indian Sport Scout 750 κ.εκ. του 1934.

Οι μοτοσυκλέτες της Indian ήταν καινοτόμες για την εποχή τους και η Sport Scout ήταν μία από τις ταχύτερες (είχε τελική 136 χλμ, χάρη στον κινητήρα flathead V-Twin). Μάλιστα η συγκεκριμένη ήταν αυτή που κέρδισε την πρώτη διοργάνωση του αγώνα Daytona 200 το 1937.


Η Indian Sport Scout πουλήθηκε σε δημοπρασία για πρώτη φορά το 2006, με τιμή 138.163 ευρώ. Παρά την ιστορία της η εκτίμηση του οίκου είναι πολύ πιο χαμηλή για το event του Οκτωβρίου (με τιμή από 74.342-87.812 ευρώ).

Σχετικές ειδήσεις