ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Θαύμα οικονομίας το νέο Astra

Opel: Θαύμα οικονομίας το νέο Astra

Το νέο Opel Astra εγκαινιάζει νέα πρότυπα απόδοσης, σχεδίασης, συνδεσιμότητας με τεχνολογίες από υψηλότερες κατηγορίες – και συνολικού κόστους ιδιοκτησίας.

Θέλοντας να αξιοποιήσουν πλήρως το κλασικό ατού της μάρκας, οι μηχανικοί της Opel τήρησαν ανελλιπώς τις παρακάτω προτεραιότητες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξέλιξης: χαμηλή κατανάλωση, μειωμένα κόστη λειτουργίας, συντήρησης και επισκευών και υψηλή αξία μεταπώλησης λόγω υψηλής προϊοντικής ποιότητας. Έτσι το νέο Astra κατάφερε να επισκιάσει τους ανταγωνιστές του στη μάχη για το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO).

Ένα ακόμα επιχείρημα υπέρ του νέου Astra, με τις τιμές που ισχύουν στη Γερμανία, είναι το εξής: οι αγοραστές Astra μπορούν να εξοικονομούν περίπου 5.000 Ευρώ συγκριτικά με τους αγοραστές συμπαγών μοντέλων premium κατασκευαστών. Ένα πλήρως εξοπλισμένο νέο Opel Astra, με φωτισμό IntelliLux LED matrix, την τελευταία γενιά συστημάτων infotainment IntelliLink, την υπηρεσία προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar με ένα ισχυρό Wi-Fi Hotspot για μέχρι επτά συσκευές, εργονομικά καθίσματα με λειτουργία μασάζ και όλα τα συστήματα υποστήριξης οδηγού, κοστίζει περίπου 1.500 Ευρώ λιγότερο από τη βασική έκδοση με στοιχειώδη εξοπλισμό πολλών ανταγωνιστών.

«Το νέο Astra δημιουργήθηκε από λευκή κόλλα χαρτιού. Αυτό φαίνεται και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Ποιότητα, σχεδίαση και απόδοση κατατάσσονται σε κορυφαία επίπεδα, ενώ υπερσύγχρονοι κινητήρες και ποιότητα κατασκευής υποστηρίζουν το bestseller μας. Με αυτές τις αρετές το Astra θέτει πρότυπα στην κατηγορία του και θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δημοτικότητα μεταξύ των πελατών και κυρίως των διαχειριστών στόλων» δήλωσε ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann.

Κανένα συμπαγές μοντέλο δεν περιορίζει περισσότερο το κόστος από το νέο Astra. Με ένα συνδυασμό σύγχρονης, ελαφριάς δομής – μέχρι 200 kg ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο – εξαιρετικής αεροδυναμικής (Cd 0,285) και αλουμινένιων κινητήρων Euro 6 τελευταίας γενιάς, το νέο Astra προσφέρει εντυπωσιακές τιμές. Κατά μέσο όρο, το 1.6 CDTI με 110 ίππους στην πεντάθυρη έκδοση καταναλώνει μόνο 3,4 lit diesel / 100 km (90 g CO2 / km). Και το αδερφάκι του με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.0 ECOTEC προσφέρει τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία σε συνδυασμό με Easytronic 3.0 – τότε εκπέμπει 96 g CO2 / km.

Το Astra σκοράρει και στο λειτουργικό κόστος. Τα διαστήματα service των 30.000 km είναι τα μεγαλύτερα στην κατηγορία και εξυπηρετούν εταιρικά αυτοκίνητα και οδηγούς που κάνουν πολλά χιλιόμετρα. Μειωμένα ασφάλιστρα – το νέο Astra ανήκει στην ίδια οικονομική κατηγορία με το απερχόμενο μοντέλο – συνεισφέρουν στο χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας. Η Opel μειώνει επίσης τις δαπάνες σε έναν από τους πιο δαπανηρούς τομείς για ιδιοκτήτες οχημάτων ιδιωτικής και εταιρικής χρήσης, με το σύνθημα “one size smaller”: Ζάντες 15-ιντσών με ελαστικά 195/65 R15 και ζάντες 16-ιντσών με ελαστικά 205/55 R16 προσφέρονται τώρα στάνταρ. Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε οικονομία μέχρι 47 Ευρώ ανά ελαστικό όταν γίνεται αντικατάσταση.

Οι μηχανικοί του Astra έλαβαν μελέτησαν τις απαιτήσεις συντήρησης και επισκευών σε πολύ αρχικό στάδιο. Επομένως, η Opel έχει ήδη ένα απόθεμα ανακυκλωμένων εξαρτημάτων μεταξύ των οποίων σημαντικά ανταλλακτικά όπως κυλινδροκεφαλές, κιβώτια, εναλλάκτες, δαγκάνες φρένων, αντλίες ψεκασμού καυσίμου και φίλτρα σωματιδίων diesel. Όλα αυτά τα εξαρτήματα πληρούν τα νέα πρότυπα της Opel σε θέματα ποιότητας, τεχνολογίας και σχεδίασης ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το λογαριασμό στο συνεργείο από 30 έως 40%.

Αν και το Astra ήταν ήδη ένα πολύ δημοφιλές εταιρικό αυτοκίνητο, η νέα γενιά του συμπαγούς μοντέλου σκοπεύει να αυξήσει ακόμα περισσότερο την απήχησή του. Το καταξιωμένο bestseller πετυχαίνει επίσης εξαιρετικά επίπεδα ποιότητας χάρη σε υπερσύγχρονες μεθόδους παραγωγής και υλικά υψηλών προδιαγραφών – και αυτό έχει άμεση επίδραση στην αξία μεταπώλησης που σχετίζεται με το TCO. Η προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης του νέου μοντέλου είναι κατά μέσο όρο πέντε τοις εκατό υψηλότερη από του απερχόμενου. Για το 1.6 CDTI Business με 110 hp το ποσοστό ανέρχεται σε 10,9% μετά από τρία χρόνια και 90.000 km, δηλαδή οικονομία 3.188 Ευρώ για τον ιδιοκτήτη.

Το νέο Astra με κινητήρα 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo 125 ίππων διαθέτει επίσης κορυφαία προσόντα. Μετά από 5 χρόνια ιδιοκτησίας και με 100.000 km στο κοντέρ, η προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης είναι 7,1% υψηλότερη συγκριτικά με ένα εφάμιλλο μοντέλο της προηγούμενης γενιάς. Η συνολική οικονομία ανέρχεται στα 2.984 Ευρώ. Το Astra 1.4 ECOTEC Business είναι εξαιρετικό στην κατανάλωση. Ο βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού καταναλώνει 4,9 lit / 100 km, που αντιστοιχεί σε 114 g CO2 / km.

Σχετικές ειδήσεις