ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Ιαπωνία: Η επιστροφή του baby Samurai Dani (photos)

MotoGP Grand Prix Ιαπωνία: Η επιστροφή του baby Samurai Dani (photos)

Ο Dani Pedrosa κέρδισε το Ιαπωνικό Grand Prix (50η νίκη της καριέρας του) με τους Valentino Rossi και Jorge Lorenzo στη δεύτερη και τρίτη θέση. Έτσι ο Rossi ξεφεύγει με 18 βαθμούς διαφορά από τον Lorenzo στο πρωτάθλημα των MotoGP.

Εκτός από τον Dani Pedrosa (Repsol Honda) ήταν και η βροχή, οποία είχε τον δικό της ρόλο στην πίστα του Motegi. Ο Samurai Pedrosa δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα και έμεινε στην τέταρτη θέση. Όμως όταν η αγωνιστική γραμμή στέγνωσε είχε κρατήσει τα ελαστικά του είχε καλύτερο ρυθμό και έφτασε ως την πρώτη θέση.

Κατεβάζοντας συνεχώς τους χρόνους του, έφτασε πρώτα τον Rossi και τον πέρασε με ευκολία. Στη συνέχεια έφτασε πολύ γρήγορα και τον Jorge Lorenzo τον οποίο επίσης πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία.

Ο Dani Pedrosa κινδύνευε μέχρι και τον σημερινό αγώνα να μην κερδίσει (γα πρώτη φορά απ’ όταν συμμετείχε μεγάλη κατηγορία ) αγώνα μέσα σε μια σεζόν. Όμως ο Ισπανός πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη, στην έδρα της Honda, η οποία είναι και η 50η της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Jorge Lorenzo ήταν αυτός που ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να κάνει διαφορά στην αρχή από τους αντιπάλους του. Ο ρυθμός του στη βρεγμένη πίστα ήταν πολύ δυνατός κι έδειχνε ικανός να κερδίσει τον αγώνα. Η κατάσταση ανατράπηκε από τη στιγμή που η βροχή είχε σταματήσει και η αγωνιστική γραμμή άρχισε να στεγνώνει. Το εμπρός ελαστικό του ήταν πολύ φθαρμένο και δεν του έδινε την αίσθηση που ήθελε για να διατηρήσει τον ρυθμό του.

Αυτή την εξέλιξη βοήθησε και τον Rossi .Ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε και αυτός τη φθορά στο εμπρός ελαστικό του συναθλητή του και τερμάτισε δεύτερος κερδίζοντας τέσσερεις πολύτιμους βαθμούς, αυξάνοντας τη μεταξύ τους διαφορά στους 18.

Το πρόβλημα τραυματισμού δεν άφησε τον Marc Marquez (Repsol Honda) να διεκδικήσει την τρίτη θέση στον αγώνα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014, τερμάτισε τέταρτος 15 δευτερόλεπτα πίσω από τον Lorenzo.

Η πέμπτη θέση ήταν υπόθεση της Ducati αυτή τη φορά με τον Andrea Dovizioso. Ο Iannone (ο οποίος μέχρι σήμερα είχε πάρει βαθμούς σε όλους τους αγώνες του 2015) είχε μία πτώση.

Ακολούθησαν οι Cal Crutchlow (LCR Honda), Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3), Katsuyuki Nakasuga (Yamaha Factory Racing Team) και Hector Barbera (Avintia Racing Ducati). Ο τελευταίος συμμετείχε στο 100ο του GP και το πανηγύρισε με τη νίκη στις OPEN μοτοσυκλέτες και το προβάδισμα στη βαθμολογία.


Τη δεκάδα έκλεισε ο Scott Redding (Marc VDS Honda), μπροστά από τους Aleix Espargaro ( Suzuki Ecstar) και τον Takumi Takahashi, ο οποίος στην παρθενική του παρουσία σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας πήρε τους πρώτους του (4) βαθμούς..

Σχετικές ειδήσεις