ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Ιαπωνίας: Ο Pedrosa κερδίζει την 50η νίκη για τη Honda (Photos)

MotoGP Grand Prix Ιαπωνίας: Ο Pedrosa κερδίζει την 50η νίκη για τη Honda (Photos)

Ο Dani Pedrosa (Repsol Honda Team RC213V) πέτυχε την 50η νίκη της Honda στην ιδιόκτητη πίστα της εταιρείας που χρησιμοποιείται στο Ιαπωνικό Grand Prix ξεκινώντας από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Ο διεκδικητής του τίτλου του πρωταθλήματος MotoGP Marc Marquez (Repsol Honda Team RC213V) τερμάτισε στην τέταρτη θέση εξαιτίας ατυχήματος που ταλαιπωρούσε το αριστερό του χέρι την προηγούμενη εβδομάδα.

Για τη Honda η νίκη του τριαντάχρονου Pedrosa, συνεχίζει την παράδοση της εταιρείας στο Ιαπωνικό GP από το 2002 με νίκες στην κατηγορία των 125 κ.εκ., 250 κ.εκ. και σε διάφορές κλάσεις του MotoGP. Η σημερινή ήταν η 5η νίκη για τον Pedrosa στο Motegi στις κατηγορίες των 125, 250 και MotoGP.

Στο Ιαπωνικό αγώνα η Honda κατέκτησε την κατηγορία Moto3 (που έχει αντικαταστήσει τα 125 κ.εκ. από το 2012) πετυχαίνοντας το 15ο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η Honda κέρδισε την πρώτη της νίκη στην κατηγορία των 125cc το 1961,ταυτόχρονα με το ξεκίνημα των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Η βροχή που έπεσε πριν από τον αγώνα υποχρέωσε όλους τους αναβάτες να ξεκινήσουν με βρόχινα ελαστικά, ενώ η πίστα είχε στεγνώσει σε αρκετές στροφές εξαιτίας των δύο προηγούμενων αγώνων στις κατηγορίες Moto3 and Moto2. Στους πρώτους γύρους ο Jorge Lorenzo που είχε πετύχει pole position και ο Valentino Rossi βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις αλλά άρχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με το πέρασμα του χρόνου όσο η πίστα γινόταν πιο στεγνή. Από την άλλη πλευρά ο Pedrosa ξεκίνησε να βελτιώνει την απόδοση του γύρο με το γύρο, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση των ελαστικών του και κατάφερα να βρεθεί εμπρός από τον Rossi και το Lorenzo, κερδίζοντας τελικά την πρώτη θέση.

Ο Pedrosa βρίσκεται τώρα στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος παρόλο έχασε τους τρεις από τους τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος εξαιτίας χειρουργικής επέμβασης στο χέρι του.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι το MotoGP στην Αυστραλία στο Phillip Island την ερχόμενη Κυριακή. Ακολουθεί το Grand Prix Μαλαισίας στις 25 Οκτωβρίου ενώ το πρωτάθλημα κλείνει με τον Ισπανικό αγώνα στη Βαλένθια στις 8 Νοεμβρίου.


"Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή μου νίκη. Ήταν ένας ευχάριστος και ταυτόχρονα δύσκολος αγώνας καθώς στην αρχή έχασα πολύτιμο χρόνο, αλλά η στρατηγική μας ήταν πολύ πετυχημένη στη συνέχεια με αποτέλεσμα να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα" δήλωσε ο νικητής Dani Pedrosa και πρόσθεσε: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω την 50η νίκη για τη Honda στην πίστα της. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στο Alex De Angelis".

Σχετικές ειδήσεις