ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

KTM: Πρωταθλήτρια Cross Country Rallies (Photos)

KTM: Πρωταθλήτρια Cross Country Rallies (Photos)

Η Ομάδα Red Bull KTM Rally Factory Racing γιόρτασε, το τέλειο «κλείσιμο» της σεζόν, καθώς ο Matthias Walkner στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής του FIM Cross Country Rallies για το 2015, ενώ ο teammate του Sam Sunderland γιόρτασε τη νίκη του στον αγώνα του Morocco Rally.

Ο Αυστριακός αναβάτης Matthias Walkner πήγε στο τελευταίο Rally, διεκδικώντας τον τίτλο, με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από τον teammate του, Pablo Quintanilla. Η καλή επίδοση του Walkner στην τελευταία ειδική διαδρομή, του έδωσε το πλεονέκτημα να εκμεταλλευτεί ένα μικρό λάθος του teammate του και να κατοχυρώσει τον τίτλο, στον τελευταίο αγώνα αυτής της διοργάνωσης, η οποία είναι ουσιαστικά η προετοιμασία για το Dakar Rally του Ιανουαρίου.

Με αυτήν την επιτυχία ο Matthias Walkner με την KTM 450 RALLY κατάφερε κάτι που βλέπουμε σπάνια, ακόμα και στον επαγγελματικό αθλητισμό. Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross του 2012, στην κατηγορία MX3, με μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα KTM, κατέκτησε το δεύτερο τίτλο του, σε μια άλλη σημαντική σειρά αγώνων offroad.

Δυστυχώς αρκετοί αναβάτες της KTM, έχασαν κάποιες ειδικές διαδρομές, εξαιτίας ενός στομαχικού προβλήματος, αλλά απέκτησαν πολύτιμη γνώση και ο Antoine Meo έκανε το ντεμπούτο του στο Rally, μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro.

Ο Sam Sunderland ολοκλήρωσε τη σεζόν στη δεύτερη θέση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ο πρώην KTM factory teammate του, Coma, στην τρίτη θέση, ο οποίος τον Ιούλιο, την περίοδο που είχε προβάδισμα στο Πρωτάθλημα, ανακοίνωσε την άμεση αποχώρησή του.

Matthias Walkner: «Ευτυχώς, όλα πήγαν πάρα πολύ καλά για μένα σήμερα. Κατάφερα να έχω προβάδισμα στο σημείο των 40km και τότε προσπάθησα για τους τελευταίους δύο βαθμούς και κατάφερα να έχω ένα μικρό πλεονέκτημα. Έπρεπε να περιμένω 15 λεπτά στο σταθμό ανεφοδιασμού και όταν δεν εμφανίστηκε ο Pablo, ήξερα ότι ήμουν σε καλό δρόμο. Προσπάθησα να μην κάνω λάθη και οδήγησα σχετικά άνετα μέχρι τον τερματισμό».

Alex Doringer (KTM Rally Factory Racing Team Manager): «Ήταν ένας υπέροχος τρόπος να ολοκληρώσουμε τη σεζόν, με τον Sam να παίρνει τη νίκη στο Μαρόκο και πάνω απ΄όλα, με τον Matthias να κατακτά τον Παγκόσμιο Τίτλο στην πρώτη ολοκληρωμένη χρονιά που αγωνίζεται με την ομάδα. Ο Matthias τα πήγε πάρα πολύ καλά και βελτιώθηκε αρκετά σε μικρό χρονικό διάστημα. Είχαμε κάποια προβλήματα στο Μαρόκο, με αρκετούς ανθρώπους από την ομάδα μας να υποφέρουν από ενοχλήσεις στο στομάχι, αλλά πιστεύω ότι με αυτά τα αποτελέσματα έχουμε αποδείξει και με το παραπάνω, ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Ως ομάδα, κατασκευαστής και εταιρία, μπορούμε να είμαστε περήφανοι που έχουμε ένα Αυστριακό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Rally».