ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Αυστραλίας: Rossi και Lorenzo έτοιμοι για μάχη (Photos)

MotoGP Grand Prix Αυστραλίας: Rossi και Lorenzo έτοιμοι για μάχη (Photos)

Οι Valentino Rossi και Jorge Lorenzo ετοιμάζονται για το Grand Prix της Αυστραλίας και την μάχη του τίτλου. Οι αναβάτες της Movistar Yamaha έχουν μόλις 18 βαθμούς διαφορά και 3 αγώνες να απομένουν ως το τέλος της χρονιάς. Τι πρέπει να κάνει ο Rossi για να πάρει το 10ο τίτλο στα MotoGP;

Το Ιαπωνικό Grand Prix παρέτεινε την αγωνία και άφησε αναπάντητο το ερώτημα: «Ποιος θα είναι ο πρωταθλητής των MotoGP για το 2015;». Ο Dani Pedrosa (Repsol Honda) έπαιξε ρόλο πρωταγωνιστή, κέρδισε το 50ο Grand Prix του με τους Rossi και Lorenzo να συμπληρώνουν το podium. Αυτό σημαίνει ότι η πάλη για τον τίτλο έχει πλέον επίσημα γίνει μια «κόντρα» για δύο με την τρίτη θέση να την έχει ο Marc Marquez (Repsol Honda) και να είναι εκτός συναγωνισμού. Ο Ισπανός είναι 85 βαθμούς πίσω από τον Rossi, αλλά υπάρχουν μόλις 75 βαθμοί διαθέσιμοι.

Στο Down Under

H θρυλική πίστα Phillip Island,είναι το τερέν για την επόμενη συνάντηση. Η αυστραλιανή πίστα «μπήκε» στο καλαντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 1989, και εκτός από έξι αγώνες που έγιναν (από το 1991 έως το 1996) στο Eastern Creek είναι το... σπίτι των αγώνων από το 1928.

Το Αυστραλιανό Grand Prix του 2014 είχε νικητή τον Rossi με δεύτερο τον Lorenzo. Ο Marquez είχε πτώση. Αν η ιστορία επαναληφθεί το 2015, το πλεονέκτημα του Rossi θα είναι 23 βαθμοί πηγαίνοντας στη Sepang. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα πρέπει να ελπίζει να επαναλάβει την νίκη και το 2015, παρόλο που ο ίδιος γνωρίζει ότι αν τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Lorenzo στους τρεις τελευταίους αγώνες θα εξακολουθεί να είναι αρκετό για να κατακτήσει τον δέκατο τίτλο.

Ο Lorenzo έχει κερδίσει μόνο μία φορά στην Αυστραλία στη μεγάλη κατηγορία, (το 2013). Όμως γνωρίζει πως πρέπει να πάρει νίκες στους υπόλοιπους τρεις αγώνες της σεζόν με τον Rossi κάτω από την Τρίτη θέση αν θέλει να φορέσει ένα τρίτο στέμμα στα MotoGP.

Ο Pedrosa, θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Δεν έχει κερδίσει ποτέ στη μεγάλη κατηγορία στο Phillip Island, με το καλύτερό του αποτέλεσμα να είναι η δεύτερη θέση το 2013. Πάντως αν μπορέσει να διατηρήσει το ρυθμό που είχε στο Aragon και το Motegi, θα είναι απειλή για το podium για μια ακόμη φορά. Πέρυσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από την επαφή με τον Andrea Iannone.

Ο συναθλητής του στην Repsol Honda Marquez τερμάτισε τέταρτoς στο Motegi, παρά το ότι οδήγησε με σπασμένο το αριστερό χέρι. Ο αγώνας στο Phillip Island είναι ένας από τους δύο αγώνες, μαζί με Motegi, ότι δεν έχει κερδίσει στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα της Ducati «βλέπει» τον Andrea Dovizioso βρίσκει ξανά τον καλό εαυτό του. Πέρυσι τερμάτισε τέταρτος ενώ ο συναθλητής του, Andrea Iannone, είχε πέρυσι πτώση.

Η ομάδα της Suzuki Ecstar του Aleix Espargaro έχει καταφέρει μόνο δύο τερματισμούς στη δεκάδα για τα MotoGP . Ο Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) εξακολουθεί να οδηγεί από την πρώτη θέση τη βαθμολογία των ιδιωτικών ομάδων.

Στο μεταξύ σταθερή παραμένει η κατάσταση του De Angelis, ο οποίος παραμένει από το περασμένο Σάββατο βρίσκεται στο νοσοκομείο Dokkyo στην πόλη Mibu, δίπλα στην πίστα του Motegi. Ο De Angelis, που έπεσε στις Ελεύθερες Δοκιμές του Grand Prix της Ιαπωνίας, έχει αρχίσει να δείχνει μικρά σημάδια βελτίωσης, αν και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Η κατάστασή του έχει βελτιωθεί ελαφρώς, ενώ η κύρια ανησυχία των γιατρών είναι οι πνεύμονές του, μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε από την πτώση.Έχει επαφή με το περιβάλλον, ενώ ήταν πολύ χαρούμενος που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο ο αδερφός και ο πατέρας του.

Philip Island: Οι αριθμοί

  • 21.Φέτος θα είναι το 21ο Grand Prix εκεί. Τα πρώτα δυο Grand Prix της Αυστραλίας έγιναν στο Phillip Island, ενώ τα επόμενα έξι χρόνια γίνονταν στην Eastern Creek. Το 1997 επέστρεψε το Phillip Island κι από τότε έμεινε στο Παγκόσμιο Ημερολόγιο
  • 8.Τις περισσότερες νίκες στο Phillip Island τις έχει ο Valentino Rossi, οχτώ στο σύνολο: 2 x 250 κ.εκ, 1 x 500 κ.εκ, 5 x MotoGP. Ακολουθεί με έξι ο Stoner, όλες στη μεγάλη κατηγορία
  • 5.Ο Stoner κέρδιζε στο Phillip Island συνεχώς από το 2007 ως το 2012, τις πέντε φορές μάλιστα από την pole position
  • 5.Η Honda είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής με πέντε νίκες. Η τελευταία ήρθε το 2012 με τον Casey Stoner
  • 5.Πέντε αναβάτες έχουν πάρει την pole position στο Phillip Island: ο Rossi το 2003, ο Hayden το 2005 και 2006, ο Pedrosa το 2007, ο Lorenzo το 2013 και ο Marquez πέρυσι
  • 4.Η Ducati έχει τέσσερις νίκες στην πίστα, όλες με τον Stoner από το 2007 ως το 2010
  • 4.Τέσσερις νίκες έχει και η Yamaha, συμπεριλαμβανομένων και των δυο τελευταίων ετών
  • 1.Το 2006 η Suzuki πήρε το μοναδικό της podium στην πίστα, όταν ο Chris Vermeulen τερμάτιζε δεύτερος

Σχετικές ειδήσεις