ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Αυστραλίας: Ο Marc Marquez στην pole position (photos)

MotoGP Grand Prix Αυστραλίας: Ο Marc Marquez στην pole position (photos)

Ο Marc Marquez κατάφερε να προσθέσει ακόμα μια pole position (την 30η της καριέρας του) για τα MotoGP φτάνοντας στις οχτώ για το 2015. Δίπλα του ξεκινούν οι Andrea Iannone και Jorge Lorenzo ενώ ο Valentino Rossi θα ξεκινήσει τον αγώνα από την έβδομη θέση.

Ο αναβάτης της Repsol Honda δεν επηρεάστηκε από το σπασμένο δάχτυλο στο αριστερό του χέρι και «έγραψε» χρόνο 1:28,364 στην πίστα Phillip Island. Στη δεύτερη μάλιστα έξοδό του ο Marquez είχε μια δύσκολη στιγμή. Το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας γλίστρησε, αλλά εκείνος με άψογο κοντρόλ έσωσε την πτώση χρησιμοποιώντας τον αγκώνα του χεριού του και το γόνατο του ώστε να στηριχτεί και να συνεχίσει. Με αυτή την pole position είναι πολύ πιθανόν να δώσει ακόμα μια νίκη στην Honda φέτος. Ο Marquez όχι μόνο δεν έχει κερδίσει ποτέ στη μεγάλη κατηγορία στο Phillip Island, αλλά δεν έχει πάρει ούτε βαθμό στα δυο χρόνια που έχει αγωνιστεί στην πίστα της Αυστραλίας.

Η πρώτη σειρά αποτελείται από τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές (Honda Ducati Yamaha), με τον Andrea Iannone (Ducati) να επιστρέφει στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο Iannone ακολούθησε τον Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) με τον οποίο έκανε ακριβώς τον ίδιο χρόνο, αλλά πήρε τη δεύτερη θέση επειδή πέτυχε την επίδοση τελευταίος. Η θέση, ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που τον πέτυχε ο Iannone εκνεύρισε τον Jorge Lorenzo, ο οποίος ξεκινά για 13η φορά από την πρώτη σειρά. Ο Ισπανός τα έβαλε με τον εαυτό του που δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον Ιταλό.

Ο Rossi δεν κατάφερε να βρεθεί στις δυο πρώτες σειρές της εκκίνησης. Οι καλές του εμφανίσεις στις κατατακτήριες δεν συνεχίστηκαν στην Αυστραλία. Αυτή ήταν η χειρότερή του εμφάνιση από την όγδοη θέση της εκκίνησης στην Ινδιανάπολη. Μπορεί να βελτίωσε το χρόνο του κατά 7/10 του δευτερολέπτου αλλά δεν ήταν αρκετό. Ο Doctor πρέπει να βρει μία... συνταγή και περάσει τους Dani Pedrosa (Repsol Honda), Cal Crutchlow (LCR Honda) και Maverick Vinales (Team Suzuki ECSTAR).

Σχετικές ειδήσεις