ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Αυστραλίας: Ο πενηντάρης Marquez (photos)

MotoGP Grand Prix Αυστραλίας: Ο πενηντάρης Marquez (photos)

Ο Marc Marquez κέρδισε ένα από τα πιο δραματικά Grand Prix των MotoGP όλων των εποχών. Οι διεκδικητές του τίτλου Lorenzo και Rossi τερμάτισαν στην δεύτερη και τέταρτη θέση.

Οδηγώντας με ένα απίστευτο τρόπο ο Marc Marquez (Repsol Honda) ήταν ο θριαμβευτής του Αυστραλιανού Grand Prix μοτοσυκλετών. Ο Ισπανός κέρδισε την 50η νίκη στην καριέρα του και την πέμπτη για το 2015. Ο 22χρονος εξασφάλισε τη νίκη, στο τέλος του αγώνα με διαφορά μόλις 0,249” από τον Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha), με τον Andrea Iannone (Ducati Racing) να συμπληρώνει το βάθρο μπροστά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Valentino Rossi (Movistar Yamaha).

Οι 32.000 θεατές απόλαυσαν έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου οι Marquez Lorenzo, Rossi, και Iannone εναλλάσσονταν στην πρώτη τριάδα. Η μάχη μεταξύ των τεσσάρων αναβατών έκοβε την ανάσα σε έναν αγώνα που είχε ατελείωτα προσπεράσματα, πολλές επαφές, το ξεκαθάρισμα του τίτλου (που δεν έγινε) αλλά και συγκρούσεις με... πουλιά.

Στην αρχή ήταν ο Iannone που πήρε την πρώτη θέση με τους Lorenzo και Marquez να τον καταδιώκουν. Ο Lorenzo πήρε το προβάδισμα στην πρώτη στροφή, ενώ Marquez και Pedrosa είχαν μία επαφή στην στροφή 10. Ο Iannone επιτέθηκε ξανά για να περάσει πρώτος στη δεύτερη στροφή, αλλά ήταν ένας.... γλάρος ο οποίος τον έριξε πάλι δεύτερο για να επιτρέψει ξανά πρώτος ο Lorenzo.

Η πρώτη θέση άλλαξε χέρια αρκετές φορές μεταξύ των τριών αυτών αναβατών. Όλο αυτό το διάστημα ο Rossi, ο οποίος είχε ξεκινήσει από την έβδομη θέση στο grid, είχε καταφέρει να φτάσει την πρώτη τριάδα. Ο Doctor πέρασε την Repsol Honda του Dani Pedrosa και την LCR Honda του Cal Crutchlow και μπήκε στο παιχνίδι των πρώτων θέσεων.

Ο Lorenzo άρχισε να ξεφεύγει μπροστά, και μέχρι το τέλος του έβδομου γύρου είχε φτιάξει μία διαφορά 1,4” η οποία μειώθηκε αισθητά όταν πλησίασαν οι Marquez, Iannone και Rossi. Στο τέλος του 13ου γύρου η διαφορά του Lorenzo από τους τρεις ήταν κάτω από το δευτερόλεπτο.Με δέκα γύρους να απομένουν ως το τέλος κανείς δεν μπορούσε να μαντέψει το νικητή αφού η πρώτη θέση άλλαζε ανάμεσα στους τέσσερις σε κάθε στροφή.

Όταν οι τέσσερις μπήκαν στον τελευταίο γύρο τους χώριζε μόνο ένα δευτερόλεπτο, με το Lorenzo πρώτο και τους Iannone, Marquez, Rossi να ακολουθούν. Ο Marquez πέρασε τον Iannone και μετά τον Lorenzo. Ο Rossi προσπάθησε να περάσει τον Iannone αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι ο πρωταθλητής του 2014 πέτυχε μια καταπληκτική νίκη, με το κοινό να τον αποθεώνει.

Ο Lorenzo πήρε τη δεύτερη θέση και ανέβηκε για δέκατη φορά στο βάθρο για το 2015. Έτσι μείωσε τη διαφορά από τον Rossi για το πρωτάθλημα στους 11 βαθμούς με δύο αγώνες να απομένουν. Ο Iannone ανέβηκε για τρίτη φορά στο podium, ενώ η τέταρτη θέση του Rossi ήταν μόλις η δεύτερη φορά που έχει χάσει τερματισμό στο βάθρο φέτος. Αυτή ήταν επίσης 328η συμμετοχή σε Grand Prix για τον Rossi, με την οποία ισοφαρίζει το ρεκόρ του Loris Capirossi για τις περισσότερες εκκινήσεις στα MotoGP.

Σχετικές ειδήσεις