ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Αυστραλίας: Η πέμπτη και 50η νίκη του Marquez

MotoGP Grand Prix Αυστραλίας: Η πέμπτη και 50η νίκη του Marquez

Ο εκπληκτικός Marc Marquez πέτυχε την Πέμπτη φετινή νίκη του στο Australian Grand Prix.

Ο αναβάτης της Honda MotoGP Marc Marquez (Repsol Honda Team RC213V) επέστρεψε στις νίκες, πετυχαίνοντας την πέμπτη νίκη του φέτος στο Australian Grand Prix, σε ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό αγώνα, τον οποίο οι σχολιαστές περιέγραψαν ως «τον αγώνα της δεκαετίας».

Ο Marquez πέρασε στην πρώτη θέση στον τελευταίο γύρο – τον ταχύτερο του αγώνα- τον αναβάτη της Yamaha Jorge Lorenzo για δεύτερη φορά στον αγώνα των 27 γύρων.

Ο άλλος αναβάτης της Honda Team RC213V Pedrosa (Repsol δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Marquez συμπλήρωσε την 50η νίκη της καριέρας του στο Australian Grand Prix, ταυτόχρονα με την 8η pole position της φετινής χρονιάς. Δυστυχώς οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή της χρονιάς δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να κερδίσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του, αλλά ο πρώην κάτοχος της κατηγορίας των 125 και Moto2 δεν έχασε την εμπιστοσύνη του. Αξίζει να σημειωθεί ότι Marquez κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση για πρώτη φορά στο Australian Grand Prix, ενώ είχε υποστεί κάταγμα στο χέρι από mountain-bike πριν από λίγες ημέρες.

Δηλώσεις των αναβατών της ομάδας της Honda

Marc Marquez, Repsol Honda Team: Πρώτος
Ήταν πραγματικά ένας διασκεδαστικός αγώνας με πολλές ενδιαφέρουσες στιγμές. Στο ξεκίνημα ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από πολλές προσπεράσεις. Όταν πέρασα το Jorge για πρώτη φορά φάνηκε ότι θα μπορούσα να απομακρυνθώ αρκετά. Δυστυχώς η υπερθέρμανση στο εμπρός ελαστικό μου με υποχρέωσε να μειώσω το ρυθμό μου. Ο τελευταίος γύρος όταν προσπέρασα τον Iannone και το Valentino ήταν ένας εξαιρετικός γύρος. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου καθώς επίσης και τους θεατές του αγώνα. Μετά από μία δύσκολη χρονιά είναι πολύ ευχάριστο να τελειώνεις τη σεζόν με μερικές νίκες.”

Dani Pedrosa, Repsol Honda Team: Πέμπτος

“ Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση μας καθώς είχαμε καλό ρυθμό. Η τελική μου θέση στην κατάταξη δεν είναι η καλύτερη αλλά είχα προβλήματα στον τελευταίο γύρο καθώς δεν μπορούσα να επιταχύνω δίνοντας την ευκαιρία σε άλλους αναβάτες να με προσπεράσουν. Στόχος μας είναι ο επόμενος αγώνας στη Μαλαισία.”

Σχετικές ειδήσεις