ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Ranger: Ακούραστος συνεργάτης

Ford Ranger: Ακούραστος συνεργάτης

Το ίδιο ικανό, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, το Ford Ranger ανταποκρίνεται ακόμα και στις πιο δύσκολες οδηγικές προκλήσεις.

Η αντοχή, η ισχύ των κινητήρων του, η αξιοπιστία των μηχανικών του μερών και οι πραγματικά απεριόριστες μεταφορικές του ικανότητες είναι μόνο μερικά από τα αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά του.

Χωρίς αμφιβολία, αυτό που μεταξύ άλλων εντυπωσιάζει είναι η δύναμη του Ford Ranger, χάρη στους προηγμένους πετρελαιοκινητήρες που το εξοπλίζουν:

  • 2.2 Duratorq TDCi, 150 PS
  • 3.2 Duratorq TDCi, 200PS

Η ολιστική προσέγγιση της ασφάλειας του Ford Ranger αντικατοπτρίζεται στην ανώτερη βαθμολογία 5 αστέρων του Euro NCAP. Το Ford Ranger είναι το 1o pick- up στην ιστορία που κατάφερε να συγκεντρώσει αυτή τη βαθμολογία.

Το Ford Ranger εχει τεράστια ικανότητα ωφέλιμου φορτίου (έως 1.340kg στην έκδοση XL Regular Cab) και εντυπωσιακή χωρητικότητα χώρου φόρτωσης ( εως 1.8 κυβικά μέτρα με την καρότσα φορτωμένη μέχρι πάνω στο Regular Cab).

Το Ford Ranger διατίθεται σε 3 τύπους αμαξώματος:

  • Single Cab (μονή καμπίνα),
  • Rap Cab (μιάμιση καμπίνα) &
  • Double Cab (διπλή καμπίνα).

Με σύμμαχο τα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα, το Ford Ranger σας οδηγεί με άνεση και ασφάλεια σε κάθε είδους οδόστρωμα. Το τελειοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας ESP ( Electronic Stability Programme) εξασφαλίζει πραγματικά ανώτερο κράτημα. Περιλαμβάνει το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traffic Control) με τις 3 διαφορετικές ρυθμίσεις να επιλέγονται από τον οδηγό αναλόγως των οδηγικών συνθηκών :4x2 για κανονική οδήγηση, 4x4 (High Range) για κακής ποιότητας επιφάνειες δρόμου και χωματόδρομους και 4x4 (Low Range) για πολύ δύσκολες καταστάσεις εκτός δρόμου. Χρησιμοποιώντας το σύστημα Electronic Shift-On-The-Fly μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ 4x2 και 4x4 High Range ενώ κινείστε.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESP) ανιχνεύει οποιαδήποτε απόκλιση από τη λωρίδα σας και διορθώνει αυτόματα τη θέση του οχήματος στο δρόμο, βοηθώντας σας να διατηρείτε τον έλεγχο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα οφέλη που σας προσφέρουν οι βασικές προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης, οι οποίες αποτελούν μέρος του ESP. Το σύστημα ελέγχου καθόδου (HDC) προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο σε απότομες κατηφόρες, εντός και εκτός δρόμου. Το σύστημα (TSM) ανιχνεύει τυχόν ταλαντώσεις ή κλυδωνισμούς και μειώνει την ταχύτητα του Ranger μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα, για πιο ελεγχόμενη και ασφαλή ρυμούλκηση.


Τέλος την ασφάλεια συμπληρώνει το IPS. Η κορυφαία κατασκευή του αμαξώματος του Ranger προσφέρει μια προστατευτική ασπίδα στο όχημα, η οποία απομακρύνει την ισχύ της πρόσκρουσης από τους επιβαίνοντες. Επιπλέον, η νέα υψηλότερη περιμετρική σχεδίαση και οι πλαϊνές μπάρες που υποχωρούν, αυξάνουν το επίπεδο προστασίας σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης
Διαθέσιμες Εκδόσεις είναι οι: (XL, XLT & Limited) με κορυφαία την έκδοση Ford Wildtrak.

Η έκδοση Wildtrak ξεχωρίζει αφού προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου, πολυτελή δερμάτινα καθίσματα Alcantara και ξεχωριστό αθλητικό στυλ. Διατίθεται σε αμάξωμα Double Cab 4x4 και επιπλέον εξοπλισμό:

  • Ζάντες ελαφρού κράματος 18” σαγρέ
  • Κάμερα οπισθοπορείας στο εσωτερικό καθρεφτάκι
  • Κρυφός φωτισμός "Ice Blue" ρυθμιζόμενης έντασης
  • Βαμμένο χαλύβδινο σκαλοπάτι στον πίσω προφυλακτήρα
  • Προαιρετικός εξοπλισμός:
  • Κοτσαδόρος με 13-πινη υποδοχή ευρωπαϊκών προδιαγραφών με ηλεκτρική παροχή 12V\
  • Συρόμενο κάλυμμα που κλειδώνει.
  • Άμεσα διαθέσιμο το 6-ταχυτο αυτόματο Ford Ranger της έκδοσης Wildtrak

Σχετικές ειδήσεις