ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Rookies Cup: Εννέα νέοι στο θεσμό του Red Bull

MotoGP Rookies Cup: Εννέα νέοι στο θεσμό του Red Bull

Από 27 χώρες κάθε γωνιάς του πλανήτη κατέφθασαν οι 102 συμμετέχοντες στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event του 2015.

Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας, ο 15χρονος Νότης Παπαπαύλου (κεντρική φωτογραφία τελευταίος δεξιά) που αναζήτησε κι αυτός μία θέση στο μαγικό κόσμο του MotoGP. O Έλληνας αναβάτης έφτασε κοντά αλλά δεν τα κατάφερε.

Η διαδικασία για την τελική σύνθεση των 24 συνολικά οδηγών του θεσμού του Red Bull MotoGP Rookies Cup στη 10η χρονιά της ιστορίας του, πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Guadix της Γρανάδας στη Νότιο Ισπανία. Με εξαιρετικά απαιτητική και τεχνική διαδρομή, η πίστα με φόντο τα Canyon της Ανδαλουσίας, αποτέλεσε ιδανικό τόπο για την ανίχνευση των ικανότερων οδηγών που πλέον θα γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του MotoGP. Οι αγώνες του Red Bull Rookies Cup περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών αγώνων του θεσμού.


Τελικά μόλις εννέα από τους έφηβους οδηγούς πήραν το εισιτήριο μετά από τις τρεις ημέρες δοκιμών. Οι εννέα Rookies προέρχονται από 8 διαφορετικές χώρες, στοιχείο που ενισχύει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του πρωταθλήματος. Ο Νότης Παπαπαύλου πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα, όμως δεν κατάφερε να πάρει ένα από τα μόλις 9 πολύτιμα "εισιτήρια". Παρέα με 93 ακόμη οδηγούς αποχαιρέτισε το event με στόχο να συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα εντός και εκτός Ελλάδος.


«Είμαι πολύ στεναχωρημένος, όμως έκανα πραγματικά ό,τι μπορούσα και αυτό κάπως με ανακουφίζει. Το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό και όση προετοιμασία κι αν έκανα στην Ελλάδα, μου έλειψαν οι αγώνες. Έχω να αγωνιστώ σε αυτό το επίπεδο από τον Μάρτιο, όταν έτρεξα στην Ισπανία. Ξέρω ότι στενοχώρησα όσους πίστεψαν σε εμένα, όμως προσπάθησα πολύ. Δεν απελπίζομαι και συνεχίζω», δήλωσε ο Νότης μετά το event.

Ο Έλληνας αναβάτης βελτίωνε συνεχώς το χρόνο του, ειδικά στη δεύτερη σειρά χρονομέτρησης, καθώς είχε αρχίσει να μπαίνει ξανά στο ρυθμό και τις απαιτήσεις μιας μεγάλης πίστας. Μέσα στις στροφές και στις εξόδους ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός, όμως δεν πρόλαβε να βελτιώσει ανάλογα και την ταχύτητά του στις εισόδους.

«O Νότης είναι μαχητής όσο όμως και συνετός. Δεν θέλησε να ρισκάρει περισσότερο ώστε να καλύψει το μειονέκτημα που ξέραμε ότι έχει σε σχέση με τα άλλα παιδιά που κάνουν 15 με 20 αγώνες κάθε σεζόν. Χρειαζόταν λίγο χρόνο ακόμη καθώς προς το τέλος είχε αρχίσει να βελτιώνει θεαματικά το γυρολόγιό του, όμως οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι. Το μέλλον του ανήκει, και είναι άξιος να βρει το δρόμο προς την επιτυχία.» δήλωσε ο προπονητής του, Θανάσης Χούντρας που τον συνόδευσε στην προσπάθειά του.


Για το 2016, το Red Bull MotoGP Rookies Cup θα έχει στις τάξεις του 24 οδηγούς. Οι 15 προέρχονται από την χρονιά του 2015 που μόλις ολοκληρώθηκε και παραμένουν για μία ακόμη χρονιά. Οι 9 "νέοι" θα έρθουν να συμπληρώσουν την τελική σύνθεση και να ανταγωνιστούν για το έπαθλο του 2016 αναζητώντας τις ευκαιρίες που οδηγούν στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Όπως ο φετινός πρωταθλητής του θεσμού, Ολλανδός Bo Bendsneyder, που είχε περάσει από την ίδια δοκιμασία επιλογής, παίρνοντας μάλιστα το εισιτήριο για το θεσμό του Red Bull MotoGP Rookies Cup, την τρίτη χρονιά που προσπάθησε. Για το 2016 μετά την κατάκτηση του τίτλου, τον περιμένει μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Red Bull KTM, στην κατηγορία της Moto3. Δέκα χρόνια πριν, ο πρώτος πρωταθλητής του θεσμού του Rookies Cup το 2007 ήταν ο Γάλλος Johann Zarco. Φέτος κέρδισε επάξια τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην Moto2, μάλιστα 2 αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ένας ακόμη πρώην Rookie, ο Danny Kent βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου της Moto3 για το 2015.

Οι εννέα οδηγοί που περνάνε στο Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2016:

  • Steward Garcia - Κολομβία
  • Manuel González - Ισπανία
  • Alexandre Juanes - Γαλλία
  • Sean Kelly - ΗΠΑ
  • Matthias Meggle - Γερμανία
  • Kevin Orgis - Γερμανία
  • Filip Salač - Τσεχία
  • Victor Steeman - Ολλανδία
  • Kevin Zannoni - Ιταλία

Σχετικές ειδήσεις