ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Μαλαισίας: Μάχες στην πίστα και έξω από αυτήν

MotoGP Grand Prix Μαλαισίας: Μάχες στην πίστα και έξω από αυτήν

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα ξεκινούν οι διαδικασίες για τον προτελευταίο αγώνα των MotoGP. Στην πίστα της Sepang ξέσπασαν μάχες μέσα στη διαδρομή αλλά και στις συνεντεύξεις τύπου ενώ κανείς δεν ξεχνά πως πέρασαν τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Marco Simoncelli.

Μετά τον καταπληκτικό αγώνα στην Αυστραλία και την 50η νίκη του Marc Marquez (Repsol Honda) , οι αναβάτες και οι ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP βρίσκονται στην Μαλαισία για τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς.


Πέρυσι, νικητής ήταν ο Marc Marquez μπροστά από τους Rossi και Lorenzo (Movistar Yamaha). Φέτος το ίδιο αποτέλεσμα θα έδινε προβάδισμα 15 βαθμών στον Rossi για τον τελευταίο αγώνα στην Valencia. Ακόμη και με δύο δεύτερες θέσεις ο Doctor παίρνει τον τίτλο. Η τελευταία του νίκη ήταν το 2010.Από την άλλη πλευρά ο Lorenzo δεν έχει νίκες στη Sepang, αλλά στους τελευταίους τέσσερεις αγώνες βρίσκεται συνέχεια στο podium.

Στην Repsol Honda ακόμη γιορτάζουν την 50η νίκη που συμπλήρωσε στην Αυστραλία, ο 22χρονος Marquez. Πέρυσι στη Sepang ήταν η πρώτη του στη μεγάλη κατηγορία. Ο Pedrosa, από την ίδια ομάδα, είχε δυο νίκες στη Sepang το 2012 και το 2013, αλλά πέρυσι είχε και δυο πτώσεις στον αγώνα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Ο Iannone (Ducati) δεν έχει καταφέρει να πάρει βαθμούς στην πίστα της Μαλαισίας αφού 2013 είχε εγκαταλείψει τον αγώνα και πέρυσι δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού. Όσο για τον δεύτερο Andrea της Ducati, τον Dovizioso, προέρχεται από το χειρότερό του αποτέλεσμα στη μεγάλη κατηγορία φέτος, την 13η θέση στο Phillip Island. Πέρυσι ήταν όγδοος στην Μαλαισία.

Φέτος κλείνουν τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Marco Simoncelli στην πίστα της Sepang. Ο Valantino Rossi έγραψε στο internet την καλύτερη πρόταση για την ημέρα θλίψης των αγώνων MotoGP: "Nessuno muore veramente finché vive nel cuore di chi resta" #‎CiaoSic‬ (κανείς δεν πεθαίνει όταν ζει μέσα στις καρδιές αυτών που έμειναν πίσω)

Το Grand Prix στη Μαλαισία με αριθμούς

  • 1991: Έγινε το πρώτο Grand Prix στην Μαλαισία, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί τρεις διαφορετικές πίστες: Shah Alam, Johor και Sepang.
  • 1991:Έγινε στην Shah Alam κι εκεί πέτυχε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία ο John Kocinski με Yamaha.
  • .
  • 17: Το πρώτο Grand Prix στην Sepang έγινε το 1999 και φέτος θα είναι η 17η φορά που θα φιλοξενήσει αγώνα. Το Grand Prix έγινε στην Shah Alam για εφτά χρόνια, προτού πάει για μια χρονιά - το 1998 - στην Johor.
  • 6: Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στη Sepang είναι ο Valentino Rossi με έξι νίκες. Μια στα 500 κ.εκ. και πέντε στη MotoGP. Από τέσσερεις έχουν οι Stoner (1 x 125 κ.εκ., 1 x 250 κ.εκ., 2 x MotoGP) και Pedrosa (1 x 125 κ.εκ, 1 x 250 κ.εκ, 2 x MotoGP).
  • 5; Η Yamaha είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην Sepang με πέντε νίκες, με τελευταία αυτή του Valentino Rossi το 2010.
  • 4: Το Grand Prix της Sepang αποδείχτηκε αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση του Πρωταθλήματος σε τέσσερεις περιπτώσεις: το 2003, το 2005, το 2009 όταν ο Vale πήρε τον Τϊτλο και το 2010 όταν Πρωταθλητής στέφθηκε ο Lorenzo.
  • 4: Η Honda έχει τέσσερεις νίκες στη Sepang, συμπεριλαμβανομένων και των τριών τελευταίων ετών.
  • 3: Η Ducati έχει τρεις, με τελευταία το 2009 με τον Casey Stoner. Από τότε, το καλύτερό της αποτέλεσμα είναι μια τέταρτη θέση με τον Nicky Hayden το 2012.
  • 1: Ο μόνος αναβάτης που έχει καταφέρει να κερδίσει αγώνα χωρίς να χάσει το προβάδισμα από την αρχή μέχρι το τέλος είναι ο Stoner που το πέτυχε τόσο το 2007 όσο και το 2009.

Σχετικές ειδήσεις