ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SEAT: Νέες εκδόσεις CUPRA

SEAT: Νέες εκδόσεις CUPRA

Ήρθαν στην Ελληνική αγορά τα νέα Ibiza CUPRA 1.8 TSI,192 ίππων (17.969 ευρώ) και η νέα έκδοση Leon CUPRA 2.0 ΤSI με βελτιωμένη απόδοση 290 ίππων (27.950 ευρώ).

H SEAT Τεχνοκάρ ανακοινώνει την έναρξη διάθεσης δύο νέων εκδόσεων CUPRA που έρχονται να τοποθετηθούν στην κορυφή της γκάμας του νέου ΙΒΙΖΑ και του καταξιωμένου LEON αντίστοιχα.

Νέο Ibiza CUPRA 1.8 ΤSI 192PS


Το νέο Ibiza CUPRA φανερώνει την ουσία της μάρκας στην πιο αυθεντική της μορφή – συναίσθημα, σχεδίαση, απόδοση, κορυφαία τεχνολογία, ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα από τα πιο δυναμικά μοντέλα της κατηγορίας του.

Το νέο SEAT Ibiza CUPRA εφοδιάζεται πλέον με έναν νέο 1.8lt κινητήρα TSI ο οποίος χαρίζει στο κορυφαίο ΙΒΙΖΑ πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις – 192 ίπποι, επιτάχυνση 0-100 χλμ σε μόλις 6.7”, τελική ταχύτητα 235 χλμ και όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 6,0 λίτρα ανά 100χλμ.

Μία ιστορία επιτυχίας ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο. Η πρώτη γενιά του Ibiza CUPRA (Cup Racing) λανσαρίστηκε το 1996 και από τότε οι εκδόσεις CUPRA αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της γκάμας της ισπανικής μάρκας. Το επόμενο κεφάλαιο αυτής της επιτυχημένης ιστορίας έρχεται να γράψει το νέο Ibiza CUPRA: κινητήρας 1.8 ΤSI, 192 ίππων, XDS ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, φρένα υψηλής απόδοσης, CUPRA Drive Profile με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, κορυφαία πρόσφυση, υψηλό επίπεδο τεχνολογίας, πλούσιος εξοπλισμός με καινοτόμες λεπτομέρειες που περιλαμβάνει ακόμα και φώτα xenon στην βασική έκδοση.

Το νέο Ιbiza CUPRA 1.8 είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες στο Δίκτυο της SEAT σε όλη την Ελλάδα, με την τιμή για την αποκλειστικά 3θυρη έκδοση SC που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, να διαμορφώνεται στις €17.969 (με όφελος προσφοράς και απόσυρσης)

Νέο Leon CUPRA 2.0 TSI 290PS


Η SEAT παρουσιάζει το ιδανικό αυτοκίνητο για να απολαύσετε ένα δυναμικό τρόπο ζωής. Η κορυφαία έκδοση της γκάμας Leon, το CUPRA, βελτιώνεται ακόμα περισσότερο και αποδίδει πλέον 290 ίππους, εξασφαλίζοντας κορυφαίες επιδόσεις. Η εντυπωσιακή σχεδίαση, οι εξατομικευμένες προαιρετικές επιλογές εξοπλισμού και η άριστη ποιότητα είναι στοιχεία που κάνουν το Leon CUPRA μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση για το αγοραστικό κοινό που αναζητά ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο.

Το νέο Leon CUPRA 290 προσφέρεται σε όλα τα διαθέσιμα αμαξώματα του Leon, δηλαδή τόσο στo δυναμικό 3θυρο SC, όσο και στο κλασική 5θυρο αλλά για πρώτη φορά και στην χρηστική έκδοση ST. Το νέο Leon CUPRA ST προσδίδει μια άλλη διάσταση στην οικογένεια CUPRA αφού συνδυάζει κορυφαίες επιδόσεις με στυλ και χρηστικότητα. Με μέγιστο χώρο αποσκευών 1.470 λίτρων, μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ σε μόλις 6,0 δευτερόλεπτα – και αυτό φανερώνει πόσο γρήγορη και ευέλικτη μπορεί να είναι η χρηστικότητα και η οικογενειακή ζωή.

Το Leon CUPRA 290 διατίθεται τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτιο DSG, ενώ επιταχύνει στην διαδικασία 0-100 χλμ σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα των 250 χλμ είναι φυσικά αυτονόητη και περιορίζεται ηλεκτρονικά. Η μέγιστη ροπή των 350Nm είναι διαθέσιμη σε ένα ευρύ φάσμα στροφών από 1.700 έως 5.800 rpm και εγγυάται εντυπωσιακή ελκτική δύναμη σε κάθε περίσταση. Και ενώ η δύναμη του Leon CUPRA 290 είναι εκπληκτική, η μέση κατανάλωση καυσίμου επίσης εντυπωσιάζει με μόλις 6,6lt / 100 km ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 149 gr.

Το DCC (Dynamic Chassis Control), το εμπρός μπλοκέ διαφορικό, το Σύστημα Διεύθυνσης Progressive steering, το CUPRA Drive Profile και οι standard full-LED προβολείς αποτελούν περαιτέρω εκφράσεις των μοναδικών τεχνολογιών που διαθέτει το αυτοκίνητο.

Το Leon CUPRA 290 που χαρακτηρίζεται και από έναν πιο «βαθύ» ήχο από το σύστημα εξάτμισης σε σχέση με το μοντέλο 280 ίππων που αντικαθιστά, προσφέρεται στην χώρα μας σε τιμές που ξεκινούν από 27.950 ευρώ (με όφελος προσφοράς και απόσυρσης) για την 3θυρη χειροκίνητη έκδοση.

Σχετικές ειδήσεις