ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Sepang: Η αναγέννηση του Pedrosa (photos)

MotoGP Grand Prix Sepang: Η αναγέννηση του Pedrosa (photos)

Ο Dani Pedrosa διέλυσε τα χρονόμετρα και ξεκινά το Grand Prix της Μαλαισίας από την pole position. Δίπλα του στην πρώτη σειρά ξεκινούν τον αγώνα οι Marc Marquez και Valentino Rossi.

Όλοι γνωρίζουν πως ο Dani Pedrosa (Repsol Honda) είναι ένας από τους καλύτερους αναβάτες των MotoGP. Η καριέρα του ίσως να ήταν διαφορετική αν δεν είχε συναντήσει το φαινόμενο Rossi, που μονοπώλησε και μονοπωλεί νίκες και πρωταθλήματα. Ο Pedrosa φέτος έκανε δύο από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Η πρώτη ήταν ο αγώνας στο Motegi και η δεύτερη ήταν στις κατατακτήριες δοκιμές στη Μαλαισία. Ο «Baby Samurai» έκανε έναν από τους καλύτερους γύρους της (μεγάλης) του καριέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή pole position (πρώτη από την Καταλωνία το 2014) και την 28η στην καριέρα του. Ο 30χρονος Ισπανός έκανε σχεδόν τον τέλειο γύρο, χάνοντας μόνο 5 / 1000στά του δευτερολέπτου στο δεύτερο χρονομετρημένο κομμάτι της πίστας.

Από τη δεύτερη θέση ξεκινά ο συναθλητής του Pedrosa, Marc Marquez, με διαφορά μόλις 4/10τα του δευτερολέπτου. O 22χρονος δήλωσε του ότι ένοιωσε ανασφάλεια, όταν έχασε για λίγο τον έλεγχο της RC213V του και αναγκάστηκε να ακουμπήσει στην άσφαλτο αγκώνες και γόνατα για να επανακτήσει τον έλεγχο.

Στην καλύτερη δυνατή στιγμή ο Valentino Rossi ( Movistar Yamaha) ξεκινά από την πρώτη σειρά της εκκίνησης (τρίτη θέση). Είναι η τρίτη φορά στους τελευταίους πέντε αγώνες που ο Rossi καταφέρνει να κάνει έναν γρήγορο γύρο και να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά του σχηματισμού εκκίνησης. Αυτή η επιτυχία έρχεται να του δώσει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι του συναθλητή του και διεκδικητή του τίτλου Jorge Lorenzo, που είχε μία πτώση. Για τον Lorenzo ήταν μόλις η τέταρτη φορά (και η πρώτη μετά το Assen) που δεν κατάφερε να πάρει μια από τις πρώτες τρεις θέσεις στην εκκίνηση.

Μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω (από τον Lorenzo) ήταν ο αναβάτης της LCR Honda Cal Crutchlow. Ενώ η καλύτερη Ducati ήταν αυτή του Andrea Iannone που θα ξεκινήσει από την έκτη θέση τον αγώνα, δυο δέκατα πιο γρήγορος από τον Dovi με την άλλη Ducati που ακολουθεί.

Σχετικές ειδήσεις