ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Μαλαισίας: Οι μάσκες έπεσαν στα MotoGP (photos)

MotoGP Grand Prix Μαλαισίας: Οι μάσκες έπεσαν στα MotoGP (photos)

Ο Dani Pedrosa πήρε τη δεύτερη νίκη του σε τρεις αγώνες των MotoGP μπροστά από τους Lorenzo και Rossi σε έναν αγώνα που η κατάληξή του θύμιζε Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά τον τερματισμό ο Rossi δέχθηκε ποινή και ο τίτλος θα κριθεί στα χαρτιά. Κρίμα.

Ντρεπόμαστε που μιλάμε για μάσκες ανάμεσα σε αναβάτες και ομάδες των MotoGP. Όμως μετά από το Grand Prix στην πίστα της Sepang και την τιμωρία του Valentino Rossi, έχουμε πλέον πειστεί πως ο πολυπρωταθλητής είχε δίκιο όταν μιλούσε για συμμαχία ανάμεσα στους Marquez και Lorenzo για να τον εμποδίσουν για την κατάκτηση του 10ου τίτλου. Ήταν πλέον γνωστό και απόλυτα αναμενόμενο πως η διοργανώτρια αρχή του σπορ (Dorna) μαζί με τις δύο κυρίαρχες ομάδες του πρωταθλήματος, προετοιμάζονταν για την μετα-Rossi εποχή. Αλλά μάλλον ξεκίνησαν νωρίς τις κινήσεις τους ή θέλουν να προκαλέσουν την αποχώρηση του Superstar των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Μετά τον αγώνα ο Valentino Rossi τιμωρήθηκε με τρεις βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια (για μία σύγκρουση που είχε με τον Marquez) κι έχοντας άλλον ένα από το Misano, έφτασε στους τέσσερεις και θα ξεκινήσει τον αγώνα της Valencia από την τελευταία θέση της εκκίνησης.

Ο Dani Pedrosa (Repsol Honda) κατάφερε να κερδίσει το Grand Prix στη Μαλαισία και να πετύχει την 51η νίκη της καριέρας του μπροστά από 82.000 θεατές. Η νίκη του όμως επισκιάστηκε από μια απίστευτη σύγκρουση μεταξύ του Valentino Rossi (Movistar Yamaha) και του Marc Marquez (Repsol Honda) που οδήγησε στην εγκατάλειψη του τελευταίου.

Η εκκίνηση από την pole position βοήθησε τον Pedrosa, ο οποίος έφυγε άνετα μπροστά έχοντας πίσω του τους Marquez και Rossi. Ο Lorenzo, έκανε κακή εκκίνηση (από την τέταρτη, έπεσε στην έκτη θέση στην πρώτη στροφή) αλλά ανέκαμψε κάνοντας ένα απίστευτο διπλό πέρασμα στις Ducati GP15 των Andrea Dovizioso και Andrea Iannone. Στη συνέχεια κάλυψε τη διαφορά και έφτασε τον Marquez. Εκείνος άνοιξε την τροχιά του (χωρίς να έχει πρόβλημα) στην στροφή15 αφήνοντας τον Lorenzo να περάσει δεύτερος. Από τη στιγμή εκείνη και μετά η ατμόσφαιρα στις κερκίδες ηλεκτρίστηκε με τους Rossi και Marquez να εμπλέκονται σε μία «μάχη» που δεν έχουμε δει ξανά. Οι δύο αναβάτες άλλαζαν θέση σε κάθε στροφή

Ο Valentino ήταν φανερά εκνευρισμένος διότι πίστευε ότι για μια ακόμη φορά ο Marquez τον παρενοχλούσε με σκοπό να δώσει χρόνο στον Lorenzo μπροστά. Σε μια στιγμή γύρισε προς τα πίσω και κοίταξε τον Marquez κάνοντάς μια κίνηση αγανάκτησης. Στον έκτο γύρο και στην 14η στροφή, ο Rossi άνοιξε πολύ τη γραμμή του και καθυστέρησε γυρίζοντας και κοιτάζοντας συνεχώς τον αντίπαλό του.Το ηθελημένο αυτό άνοιγμα του Vale, το είπε και ο ίδιος, σύμφωνα με την Επιτροπή των αγωνοδικών οδήγησε σε πτώση τον Marquez. Ο αγώνας θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια του δράματος στην ιστορία του MotoGP με το όνομα «SepangClash».

Στη γραμμή του τερματισμού ο Pedrosa πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σεζόν με πάνω από 3,5 δευτερόλεπτα διαφορά εμπρός από τον Lorenzo. Ο X-Cute ο οποίος έχει τέσσερις τερματισμούς στη σειρά στο podium και 11 για το 2015. Ο Rossi τερμάτισε τρίτος αλλά αποφάσισε επίσης να μην παραστεί στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. Από το podium έφυγε ο Jorge Lorenzo μετά την απονομή των επάθλων (κεντρική φωτογραφία).

Τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του έκανε ο αναβάτης της Monster Yamaha Tech 3 του Bradley Smith. Τερμάτισε τέταρτος ξεκινώντας από την ένατη θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Cal Crutclow (LCR Honda), Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing Ducati), Aleix Espargaro (ECSTAR Suzuki), Maverick Vinales (ECSTAR Suzuki), Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech 3) και Stefan Bradl (Aprilia Racing Team Gresini).

Ο Valentino Rossi οδηγεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με 312 βαθμούς με τον Lorenzo να ακολουθεί με 305. Ο τελευταίος αγώνας θα γίνει στη Βαλένθια στις 8 Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις