ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Μαλαισίας: Εντυπωσιακή νίκη του Pedrosa

MotoGP Grand Prix Μαλαισίας: Εντυπωσιακή νίκη του Pedrosa

Ο αναβάτης της Honda Dani Pedrosa (Repsol Honda Team RC213V) κέρδισε μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα της Honda στον 17o αγώνα του πρωταθλήματος MotoGP στη Μαλαισία, ξεκινώντας από την πρώτη θέση της γραμμής εκκίνησης.

Με τη νίκη αυτή οι αναβάτες της Honda κέρδισαν τους τελευταίους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος MotoGP στο Motegi, στο Phillip Island και τώρα στην Sepang.

Ο περσινός πρωταθλητής Marc Marquez (Repsol Honda Team RC213V) ήταν ο άτυχος της μονομαχίας με τον Valentino Rossi (Yamaha), στην προσπάθεια για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του μετά από επαφή με τον αναβάτη της Yamaha.

To ατύχημα των δύο αναβατών διερευνήθηκε από το Διευθυντή του αγώνα, ο οποίος επέβαλε τρεις βαθμούς ποινής στον Rossi για «σκόπιμη επαφή» με το Marquez, χωρίς αυτό να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα.

Η νίκη του Pedrosa στο Malaysian Grand Prix, αποδεικνύει ότι ο νυν πρωταθλητής στα 125κ.εκ. και δύο φορές πρωταθλητής στα 250κ.εκ. ξεπέρασε με απόλυτη επιτυχία τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή του πρωταθλήματος μετά τη χειρουργική επέμβαση που είχε υποστεί στο χέρι του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τους τρεις πρώτους αγώνες του θεσμού. Στο Grand Prix Μαλαισίας κέρδισε την pole position για τέταρτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα χωρίς να χάσει ούτε μία στιγμή την πρώτη θέση και να τερματίσει με διαφορά 3,6 δευτερόλεπτα εμπρός από τον Jorge Lorenzo (Yamaha).

Ο Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς ο αγώνας ήταν εξαιρετικός . Οι ρυθμίσεις και οι γνώσεις που είχαμε αποκομίσει το Φεβρουάριο όταν πραγματοποιήσαμε δοκιμαστικά στην συγκεκριμένη πίστα με βοήθησαν πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος για τη σημερινή μου νίκη με τη βοήθεια της ομάδας μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς καθώς κατάφερα να ξεπεράσω με επιτυχία τα προβλήματα που είχα αντιμετωπίσει στο ξεκίνημα της σεζόν».