ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Yamaha: Επιστροφή στα τετράτροχα με το Sports Ride concept (photos)

Yamaha: Επιστροφή στα τετράτροχα με το Sports Ride concept (photos)

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τη Yamaha από την κατασκευή μοτοσυκλετών αλλά και μουσικών οργάνων. Όμως η αλήθεια είναι πως η εταιρία από το Χαμαμάτσου, έχει κατασκευάσει οχήματα αναψυχής, jet ski, βιομηχανικά ρομπότ αλλά και αυτοκίνητα.

Φαίνεται πως στον τελευταίο τομέα θέλει να επιστρέψει και στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο παρουσίασε το Sports Ride concept.


Ήταν στις αρχές του 1990 όταν η Yamaha προσπάθησε να δημιουργήσει το δικό της supercar με κινητήρα V12 ( το OX9911).Το πρόγραμμα τελικά ακυρώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ιαπωνία (η εταιρία κατασκεύασε τρία πολύτιμα πρωτότυπα).

Όμως η σύνδεση της Yamaha με την αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε πολύ πριν από το OX9911, δεδομένου ότι βοήθησε στην ανάπτυξη και παραγωγή του Toyota 2000GT ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν,σχεδίασε και εξέλιξε κινητήρες και για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως τα εξακύλινδρα και V8 μοτέρ για το Ford Taurus (3.000 κ.εκ. V6 SHO και 3.400 κ.εκ. V8).


Πριν από μερικές ημέρες, η Yamaha, δημοσίευσε μία teaser εικόνα για το πρωτότυπο που παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Τόκιο και επιτέλους η αποκάλυψη έγινε και το Sports Ride concept παρουσιάστηκε. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 3.9 μέτρα, πλάτος 1.72 μέτρα και ύψος 1.17 μέτρα και είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί το πρωτοποριακό, πλαίσιο από ανθρακόνημα του Gordon Murray. Το βάρος του ήταν κάτι που όλοι περίμεναν να μάθουν ανακοινώθηκε από την Yamaha στα 700 κιλά. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν 5 μήνες για να περάσει από το σχέδιο σε αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Δυστυχώς η Yamaha δεν έδωσε στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη. Εμείς ελπίζουμε να έχει τον κινητήρα του R1...

Σχετικές ειδήσεις