ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Βαλένθια: Τηλεφώνημα Renzi στον Rossi

MotoGP Grand Prix Βαλένθια: Τηλεφώνημα Renzi στον Rossi

Τελικά η μάχη των MotoGP ανάμεσα στους Marc Marquez και Valentino Rossi πέρασε και σε πολιτικό επίπεδο. O Matteo Renzi τάχθηκε υπέρ του Rossi και ο Mariano Rajoy υπέρ του Marquez.

Τα MotoGP και η αμφιλεγόμενη «μάχη» ανάμεσα στον αναβάτη της Repsol Honda και της Movistar Yamaha έφτασαν στη διεθνή πολιτική. Φαίνεται πως όλοι στην Ιταλία και την Ισπανία πήραν θέση για το τι έγινε στην πίστα της Sepang, σε σημείο που πυροδοτεί εντάσεις μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών. Μάλιστα πηγές μέσα από το κυβερνητικό μέγαρο Palazzo Chigi, αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Renzi τηλεφώνησε στον Rossi.

Ο Matteo Renzi παρόλο που ο ίδιος ήταν στη Λίμα κατά τη διάρκεια ταξιδιού στη Νότια Αμερική, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αναβάτη για να τον υποστηρίξει.

Από την άλλη πλευρά ο Ισπανός ομόλογός του Mariano Rajoy δεν είναι μακριά, από αυτή την πραγματικότητα και ήταν ο πρώτος που πήρε φανερά θέση. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας επέλεξε το Twitter και μια σειρά από hashtags που δίνουν σαφώς στήριξη στον Marquez.

Το «θέμα» Rossi-Marquez φαίνεται να μην έχει όρια, και κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να τελειώσει με το τέλος του Grand Prix της Βαλένθια για τα MotoGP, ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε.

Σχετικές ειδήσεις