ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παν.Πρωτάθλημα Ράλλυ: 44o Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού – Λαγκαδάς

Παν.Πρωτάθλημα Ράλλυ: 44o Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού – Λαγκαδάς

Το Σωματείο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (Α.Ο.Θ.) διοργανώνει το 44ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού-Λαγκαδάς μαζί με τον 2ο αγώνα Βετεράνων Α.Ο.Θ., το διήμερο 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου 2015.

Το 44ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού, αποτελεί τον 6ο και καταληκτικό γύρο του Κυπέλλου Ράλλυ Βορείου Ελλάδος, το οποίο έχει συναρπαστική εξέλιξη και ο τίτλος αναμένεται να κριθεί, στο συγκεκριμένο αγώνα. Τόσο το Σπριντ Θερμαϊκού-Λαγκαδάς όσο και ο "2ος Αγώνας Βετεράνων Α.Ο.Θ.", θα διεξαχθούν σε μια ιστορική και αγαπημένη ειδική διαδρομή, με την ονομασία "Πέντε Βρύσες" και μήκος 8,5 χιλιομέτρων που θα διεξαχθεί 3 φορές.

Η συγκεκριμένη διαδρομή, έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε σημαντικούς αγώνες της Βορείου Ελλάδος, όπως τα Ράλλυ Δ.Ε.Θ., Θερμαϊκού (από τον πρώτο αγώνα το 1969), Σκρα-Κιλκίς-Λαχανά. Η απόστασή της από την Θεσσαλονίκη είναι μόλις 38 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, στοιχείο που την καθιστά εύκολα προσβάσιμη, για όσους θελήσουν να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση. Η αφετηρία βρίσκεται στον δρόμο από Λοφίσκο προς Πέντε Βρύσες, εξ’ ου και η ονομασία, ενώ ο τερματισμός είναι στην διασταύρωση η οποία οδηγεί αριστερά προς Πέντε Βρύσες και στην συνέχεια προς Λουτρά Λαγκαδά και δεξιά προς Όσσα.

Η ειδική διαδρομή "Πέντε Βρύσες" είναι στο μεγαλύτερο μέρος της γρήγορη, κατηφορική με παλιό αλλά καλό οδόστρωμα. Στα τελευταία κομμάτια γίνεται σταδιακά πιο τεχνική, όμως είναι και ιδιαίτερα γρήγορα και για αυτό το λόγο σε δύο σημεία θα τοποθετηθούν συστήματα τεχνικής επιβράδυνσης (σικέιν), ενώ στα τελειώματα υπάρχει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αλλαγή πορείας όπου αναμένεται να βρίσκονται οι περισσότεροι θεατές.

Σημειώνεται, πως στα Λουτρά Λαγκαδά θα στεγάζονται το Service Area του αγώνα, ενώ στην Όσσα θα πραγματοποιηθούν ο τερματισμός και η απονομή κυπέλλων.

Τέλος, οι συμμετέχοντες στον 2ο Αγώνα Βετεράνων Α.Ο.Θ. θα εκκινήσουν αμέσως μετά το τελευταίο αγωνιστικό του 44ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού -Λαγκαδά. Λόγω των πρόσφατων δυσάρεστων γεγονότων ο 2ος Αγώνας Βετεράνων Α.Ο.Θ. θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Γιώργο Ραπτόπουλου.

Σχετικές ειδήσεις