ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έκθεση Αυτοκινήτου: Τι είδαμε στην Εγκαίνια για την ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2015 (photos)

Έκθεση Αυτοκινήτου: Τι είδαμε στην Εγκαίνια για την ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2015 (photos)

Καλές οι Συνεντεύξεις Τύπου ακόμη καλύτερη η... κουζίνα και η φιλολογία στα περίπτερα των εταιριών. Αλλά τι μας έμεινε από την Έκθεση Αυτοκινήτου ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2015; Οι απαντήσεις ακολουθούν.

Ευχάριστη έκπληξη πριν περάσουμε στην κύρια αίθουσα τα δύο αυτοκίνητα του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου. Η Alfa Romeo 6C και η Lancia Aurelia. Επιτέλους το μουσείο κάνει αισθητή την παρουσία του. Αν κάνει και εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό (και όχι ανάμεσα σε φίλους) θα μάθει ο κόσμος για αυτό και έχει σκοπό η ύπαρξή του.

Abarth & Alfa Romeo
Ξεκινώντας αλφαβητικά τις εταιρίες η Abarth φιλοξενεί τα 500 ενώ στην Alfa Romeo ο κόσμος θα συγκεντρωθεί δίπλα στην 4C. Μπορεί μην είναι τυπικά ένα νέο μοντέλο αλλά κλέβει την παράσταση. Με τιμή στα + 80.000 ευρώ είναι για μία άλλη χώρα.

Audi
Η Audi μαζί με την VW έχουν ίσως τα μεγαλύτερα περίπτερα. Στην Audi ξεχωρίσαμε το Audi RS3 και ας είναι λίγο πιο πέρα το επιβλητικού Audi R8. Με κάποια πρόχειρη ανάγνωση στα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι το το πιο ακριβό και το πιο δυνατό μοντέλο της έκθεσης. Λεπτομέρεια ο V10 που φαίνεται από το διάφανο καπό. Μας είπαν την τιμή αλλά θα ρωτάτε αν κάνουμε αστεία ή αν σας εμπαίζουμε και για το λόγο αυτό δεν την δημοσιεύουμε.

BMW Hellas
Εδώ μπορείτε να δείτε τη σειρά 4 αλλά και μια πολύ όμορφη έκδοση του Active Tourer με Sport πακέτο (τώρα γιατί ένα MPV οικογενειακό να έχει sport πακέτο είναι μία άλλη ιστορία).

Citroen & DS
Ξεχωριστά stands για την Γαλλική εταιρία. Η DS γιορτάζει 60 χρόνια και η Citroen θέλει να την κάνει ένα ξεχωριστό brand πολυτελείας με βάση τα μοντέλα παραγωγής.

Dacia Renault
Η Dacia μας θυμίζει ξανά το Duster και η Renault μας παρουσιάζει το Kadjar, που κάτι μας θυμίζει, οπτικά.

Fiat

Πρώτη εμφάνιση και για το TIPO, το νέο compact sedan της Fiat. Με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου θα το δούμε στην Ελλάδα από τον Φεβρουάριο του 2016.

Ford

Εκδόσεις Vignale, η νέα (ευρωπαϊκή) Mustang και το νέο Focus RS ξεχώρισαν. Το τετρακίνητο των 350 ίππων με το ιδιαίτερο μπλε χρώμα εντυπωσιάζει. Προλάβαμε (πριν το κλειδώσουν) και καθίσαμε στα υπέροχα Recaro καθίσματα και ψάξαμε για το κουμπί με τα mode οδήγησης. Το Focus RS θα έρθει τον Ιανουάριο του '16 στην Ελλάδα και με τιμή στα 45.000 ευρώ

Honda

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θα πάνε στην έκθεση για να δουν από κοντά το νέο Honda Type-R. Η τιμή θα είναι, τελικά, στα εξωπραγματικά 66.900 ευρώ λόγω της πολιτικής φορολόγησης στην Ελλάδα. Το αυτοκίνητο δείχνει εξαιρετικά επιθετικό και όσοι το πλησιάσουν δεν θα έχουν ιδιαίτερο χώρο για να το περιεργαστούν.

Hyundai

Η Hyundai είναι εκτός έκθεσης και ασχολείται με τις υπηρεσίες after market, η Jeep μας συστήνει το Renegate η Mini έχει το νέο Works (αλλά τοποθετημένο κοντά στο Honda Type R, που σημαίνει ότι θα περάσει απαρατήρητο).

Nissan
Στο περίπτερό της θα δείτε το crossover QASHQAI αλλά και τα JUKE και X-TRAIL. Φυσικά υπάρχει και τo νέο PULSAR με τους προηγμένους κινητήρες 1,2 λίτρων βενζίνης και 1,5 λίτρων diesel, απόδοσης 115 και 110 ίππων αντίστοιχα.

Peugeot
Το νέο Peugeot 208 έκανε την πρώτη πανελλαδική εμφάνιση. Με αναβαθμισμένη design και πλουσιότερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, το νέο γαλλικό μίνι εφοδιάζεται πλέον με τους νέους κινητήρες Euro6 πετρελαίου και βενζίνης του ομίλου PSA καθώς και με ένα νέο αυτοματοποιημένο κιβώτιο 6 σχέσεων που βελτιώνει την απόδοση της γκάμας. Στο περίπτερο της Peugeot έκανε το ντεμπούτο της και η νέα γκάμα «GT Line» με τα μοντέλα 208, 308 και 508. Τα μοντέλα αυτά διαφοροποιούνται από τις κανονικές εκδόσεις ως προς την εμφάνιση, η οποία ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία των σπορ GT εκδόσεων. Τέλος στα sport μοντέλα η Peugeot θα παρουσιάσει την κορυφαία έκδοση 308 GT, εφοδιασμένη με τον κινητήρα πετρελαίου 2.0 BlueHDi 180 ίππων και με το νέο αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ6, μια έκδοση η οποία προσφέρει πραγματική οδηγική απόλαυση και εξαιρετικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου (4l/100km).

Seat

Παρούσα είναι όλη η γκάμα των μοντέλων, ενώ κάνει την πρώτη του εμφάνιση το νέο ΙΒΙΖΑ Connect Powered by Samsung.

Ssangyong
Η SsangYong Ελλάδας συμμετέχει στην έκθεση «Αυτοκίνηση Fisikon 2015» με 3 εκδόσεις του νέου TIVOLI.

Subaru
Η Subaru παρουσίασε το νέο Levorg σε συγγενείς και φίλους. Μάλλον δεν ενδιαφέρετε να κάνει γνωστά τα μοντέλα της. Κρίμα

Suzuki
Μεταξύ μελών της εταιρίας η Suzuki παρουσίασε το νέο Baleno. Περισσότερα μόλις μας πληροφορήσουν για αυτό.

Τι έλειπε;

Έλειπαν μερικές σημαντικές εταιρίες όπως η Toyota, η Opel και οι Mercedes/ Smart, η Mazda που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί κάτι επισήμως για την αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα αλλά και εταιρίες όπως η Porsche, η Land Rover και η Jaguar οι οποίες μάλλον δεν ασχολούνται με κοινούς θνητούς.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Τα ωράρια λειτουργίας της είναι Σάββατο-Κυριακή 10.00-21.00 και Δευτέρα έως Παρασκευή από 15.00 μέχρι 21.00.Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ ενώ η είσοδος για τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών είναι δωρεάν. Μειωμένο εισιτήριο 3 ευρώ προβλέπεται για ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, ανέργους, φοιτητές και μαθητές με την επίδειξη αντίστοιχου δικαιολογητικού.