ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκ.Superbikes: O Nicky Hayden με τη Honda στο WSBK

Παγκ.Superbikes: O Nicky Hayden με τη Honda στο WSBK

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP χάνει τον Nicky Hayden και τον κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes.

O Nicky Hayden (κεντρική φωτογραφία στα αριστερά) έκλεισε έναν πολύ μεγάλο κύκλο. Ο 34χρονος αναβάτης από το Κεντάκι των Η.Π.Α. έφτασε στα MotoGP τη σεζόν του 2003, έχοντας πίσω του την κατάκτηση του αμερικανικού πρωταθλήματος AMA SBK (με μία Honda VTR RC51 το 2002) και βρέθηκε στην εργοστασιακή ομάδα της Repsol Honda δίπλα στον Valentino Rossi.

Το «Kentucky Kid» όπως είναι το παρατσούκλι του είχε πάντα χαμηλό προφίλ και εντυπωσίασε τον κόσμο των MotoGP με τον τίτλο του το 2006, όταν έγινε ο πρώτος αναβάτης που θα κατάφερνε να σταματήσει τον Rossi από το 2001 και μετά. Παράλληλα, ο Hayden έγινε ο τελευταίος (μέχρι τώρα) Αμερικανός πρωταθλητής MotoGP.

Τα χρόνια του στη Repsol Honda ακολούθησαν μερικές δύσκολες σεζόν στη Ducati και στη συνέχεια η συνεργασία του με την ομάδα του Aspar. Τα τελευταία δύο χρόνια οι τραυματισμοί και δεν του έχουν επιτρέψει να καταφέρει κάτι το ουσιώδες.

Από την αρχή της φετινής χρονιάς o Hayden έβλεπε το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο Πρωτάθλημα WSBK και έτσι δέχθηκε την πρόταση της ομάδας του Ronald Ten Kate, για να αγωνιστεί το 2016 με το CBR1000RR.

Για τον Nicky Hayden ανοίγεται μπροστά του μια εκπληκτική προοπτική. Να γίνει ο μοναδικός αναβάτης στην ιστορία των αγώνων ταχύτητας που έχει κατακτήσει Παγκόσμιο Τίτλο στα MotoGP και WSBK.

Συνήθως όσοι το προσπάθησαν πήγαν πρώτα στα Superbikes και μετά στα MotoGP και όλοι απέτυχαν. Με λίγη τύχη, το ταλέντο και την εμπειρία που σίγουρα έχει και μια καλή μοτοσυκλέτα από τη Honda, θα έχει την ευκαιρία να γράψει το όνομά του με κεφαλαία γράμματα στα βιβλία της ιστορίας των αγώνων ταχύτητας: MotoGP, AMA SBK και ίσως World Superbikes.

Σχετικές ειδήσεις