ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Νέο Astra στην Ελλάδα

Opel: Νέο Astra στην Ελλάδα

Στο Πλανητάριο έγινε η παρουσίαση του νέου Opel Astra. Εκμεταλλευόμενη τον ονομαστικό παραλληλισμό η Opel Ελλάς μας διάλεξε έναν ιδιαίτερο χώρο.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει το πλανητάριο με μία οικογενειακή εκδρομή. Το όχημα που μας μετέφερε ήταν ένα Kadett. Τις μνήμες αυτές μας ξύπνησε η Opel Ελλάς για την παρουσίαση το νέου Astra.

Η ιστορία της Opel με τα συμπαγή μοντέλα ξεκίνησε με το Kadett το 1936 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με το νέο Astra, την 11η γενιά ενός συμπαγούς μοντέλου Opel. Έχουν κατασκευαστεί συνολικά 24 εκατομμύρια αυτοκίνητα Kadett και Astra. Το νέο μοντέλο είναι επίσης η επιτομή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Opel με την ανάγλυφη σχεδίαση και τις ρέουσες γραμμές. Επιπλέον, δείχνει πιο δυναμικό και λεπτότερο από ποτέ.

«Το νέο Astra θα συνεχίσει την παράδοση της Opel να κάνει τις καινοτομίες των υψηλότερων κατηγοριών προσιτές στο ευρύ κοινό. Ταυτόχρονα θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής στην Opel κάνοντας ένα τεράστιο άλμα εμπρός.» δήλωσε ο Γιάννης Πασσάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GM Hellas. «Το νέο Astra είναι οδηγοκεντρικό, ελαφρύτερο, μικρότερο εξωτερικά, μεγαλύτερο εσωτερικά. Στο Astra θα φιλοξενούν μόνο κινητήρες τελευταίας γενιάς. Πολυάριθμες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης από ανώτερες κατηγορίες αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας για τους επιβάτες του Astra όπως το επαναστατικό, νέο προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix light, που ήδη βραβεύτηκε με το SAFETYBEST 2015»


Τα χαρακτηριστικά του με μία ματιά

  • Σχεδιασμένο από λευκή κόλλα χαρτιού σύμφωνα με τη νέα φιλοσοφία της Opel
  • Μέχρι 200 kg ελαφρύτερο και με υπερσύγχρονους κινητήρες για γνήσια απόδοση
  • Χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας και ανώτερη ποιότητα
  • Ευφυής σπορ σχεδίαση με πιο συμπαγείς διαστάσεις και πιο ευρύχωρο εσωτερικό
  • Εξαιρετική συνδεσιμότητα με υπηρεσία Opel OnStar και την επόμενη γενιά IntelliLink
  • Πρωτιά στην κατηγορία το σύστημα Smart IntelliLux LED matrix light
  • Έξυπνες τεχνολογίες & συστήματα υποστήριξης οδηγού premium επιπέδου
  • Εργονομικό κάθισμα AGR με λειτουργία μασάζ και εξαερισμό για βέλτιστη ευεξία.

Κάτω από το καπό κάθε νέου Astra βρίσκεται κάποιο μέλος από τη νέα γκάμα κινητήρων της Opel με ισχύ από 95 έως 200 ίππους. Οι πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες από 1.000 έως 1.600 κυβ. εκ. έχουν τα εξής κοινά: Συνδυάζουν κορυφαία απόδοση με άριστη απόκριση και ομαλή λειτουργία – οι turbo diesel κινητήρες τελευταίας γενιάς της Opel εύλογα ονομάζονται αθόρυβοι diesel.

Το νέο Astra διατίθεται με τον αλουμινένιο βενζινοκινητήρα 1.400 κ.εκ. 100 ίππων και τον τρικύλινδρο 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo (105 ίππων). Όταν συνδυάζεται με κιβώτιο Easytronic 3.0, το νέο Astra εκπέμπει μόνο 96 grams CO2 / km και καταναλώνει μόλις 4,2 lit / 100 km στο μικτό κύκλο, ένα από τα καλύτερα βενζινοκίνητα οχήματα της κατηγορίας σε οικονομία καυσίμου και περιβαλλοντική συμβατότητα.

Ο νέος 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo κάνει το ντεμπούτο του στο Astra. Ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρες θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, 125 και 150 ίππων. Προέρχεται από την ίδια οικογένεια με τον μικρότερο αλλά ισχυρό τρικύλινδρο κινητήρα και προσθέτει λιγότερο βάρος στο αυτοκίνητο λόγω της αλουμινένιας δομής του. Ανάλογα με την ισχύ, η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να μειώνεται στα 4,9 lit /100 km (114 g/km CO2).

Ο 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo με 200 ίππων θα είναι ο ισχυρότερος βενζινοκινητήρας για το Astra. Η εν κινήσει επιτάχυνση (ρεπρίζ) 80 - 120 km/h με πέμπτη σχέση ολοκληρώνεται σε 7.5 δευτ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 235 χλμ (προκαταρτικά δεδομένα).

Οι οπαδοί των Diesel έχουν διάφορες επιλογές με το νέο Astra. Ο 1.6 CDTI διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος από 95 ως 136 ίππων. Σε συνδυασμό με το στάνταρ, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, οι εκπομπές CO2 είναι ήδη κάτω από 100 / km. Ο τωρινός πρωταθλητής απόδοσης της νέας οικογένειας Astra είναι η έκδοση 110 ίππων. Αυτή μειώνει την κατανάλωση σε μόλις 3,4 lit και τις εκπομπές CO2 των 90 grams.

Τρεις τύποι κιβωτίου διατίθενται για το νέο Astra: πεντατάχυτα και εξατάχυτα μηχανικά κιβώτια, το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο Easytronic 3.0 και ένα εξατάχυτο αυτόματο εξαιρετικά χαμηλών τριβών. Το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διατίθεται σε συνδυασμό με το βενζινοκινητήρα 1.400 κ.εκ. 150 ίππων και τον 136 ίππων 1.6 CDTI.

Ωστόσο, η απόδοση του νέου Opel Astra δεν συνδέεται μόνο με τις καινοτόμες τεχνολογίες των κινητήρων του. Χάρη στις υπερσύγχρονες μεθόδους παραγωγής και τα υψηλής ποιότητας υλικά, πετυχαίνει ένα άριστο επίπεδο ποιότητας - στοιχεία που επιδρούν θετικά και στο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας. Η προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης είναι πάνω από 5% υψηλότερη σε σχέση με την τρέχουσα γενιά.

Τα μεγάλα διαστήματα service των 30.000 km, τα μεγαλύτερα στην κατηγορία, παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο όπως και η ευνοϊκή ασφαλιστική κατηγορία και η μειωμένη κατανάλωση.

Σχετικές ειδήσεις