ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα γενέθλια του MINI

Τα γενέθλια του MINI
Στην Οξφόρδη ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron οδήγησε το επετειακό νούμερο 2.000.000 ΜΙΝΙ...

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από την έναρξη παραγωγής του νέου ΜΙΝΙ. Στην Οξφόρδη ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron οδήγησε το επετειακό νούμερο 2.000.000 ΜΙΝΙ.

Πρόκειται για ένα ΜΙΝΙ Cabrio βαμμένο σε αποκλειστική απόχρωση και εξοπλισμένο με πρόσθετα αξεσουάρ. Το επετειακό MINI είναι το βραβείο σε μία παγκόσμια καμπάνια του Facebook 2 «Million MINI–2 Million Faces», που θα συγκεντρώσει τα πρόσωπα δύο εκατομμυρίων οπαδών του ΜΙΝΙ σε έναν ειδικό τοίχο (wall) του Facebook. Ο νικητής θα επιλεγεί τυχαία με τη λήξη του διαγωνισμού, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Με αφορμή την επέτειο και την επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού, η εταιρεία τα νέα της σχέδια. Το μεγαλύτερο μέρος της νέας επένδυσης των 500 εκατ. λιρών θα διατεθεί στις νέες εγκαταστάσεις για την παραγωγή της επόμενης γενιάς ΜΙΝΙ. Αυτό θα συντελέσει αποφασιστικά στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του εργοστασίου της Οξφόρδης. Από το 2000 μέχρι σήμερα, το συνολικό ύψος της επένδυσης του BMW Group σε όλες τις Βρετανικές δραστηριότητές του υπερβαίνει τα 1,5 δις λίρες.

Με 216.302 οχήματα που παρήγαγε το 2010 και με εξαγωγές σε πάνω από 90 χώρες σε όλο τον πλανήτη, το MINI ήταν τρίτο μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων στη Βρετανία, διεκδικώντας το 17% της σχετικής εθνικής παραγωγής.