ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αναβιώνουν οι θρυλικοί αγώνες ταχύτητας σε Τατόι και Ρόδο! (pics)

Αναβιώνουν οι θρυλικοί αγώνες ταχύτητας σε Τατόι και Ρόδο! (pics)

Στο Ξενοδοχείο King George, το σωματείο αγώνων DielpisFormula1 έδωσε Press Conference για την υλοποίηση της αναβίωσης των ιστορικών αγώνων ταχύτητας στα αεροδρόμια Τατοΐου και Ρόδου.

Αυτοί οι αγώνες έγραψαν τη δική τους ιστορία. Γρήγορα αυτοκίνητα. «Μεγάλα» ονόματα του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού και υψηλές ταχύτητες, θα... «επιστρέψουν» στο Ιστορικό αεροδρόμιο του Τατοΐου καθώς και της Ρόδου στο αεροδρόμιο των Μαριτσών! Είναι γεγονός! Τον Οκτώβριο θα υλοποιηθούν οι θρυλικοί αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων σε Τατόι και Ρόδο μετά από 35 και 45 χρόνια αντίστοιχα!

αγωνεσ

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί των δύο αγώνων σιρκουί θα αγωνιστούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο των Μαριτσών στη Ρόδο, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ο αγώνας της Ρόδου να διεξαχθεί στους δρόμους γύρω από την μεσαιωνική πόλη.

ΑΓΩΝΕΣ 1
ΑΓΩΝΕΣ 2

Πρόκειται για αγώνες ταχύτητας κύρους που τελούνται υπό την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμο Ρόδου. Η προσπάθεια αυτή έγινε μέσα στο πλαίσιο του μεγάλου project για την υλοποίηση του σχεδιασμού του DielpisFormula1 της πίστας των Αγώνων και την οργάνωση των αγώνων F1 στην περιοχή του Πειραιά -Δραπετσώνα-Κερατσίνι μετά την έγκριση του project από τον Bernie Ecclestone.

ΑΓΩΝΕΣ 6

Η αναγγελία της αναβίωσης των αγώνων ταχύτητος στο Ιστορικό αεροδρόμιο του Τατοΐου καθώς και της Ρόδου στο αεροδρόμιο των Μαριτσών τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γ.Ε.Α. (Γεν. Επιτελείου Αεροπορίας) με τη Χρυσή χορηγία της Εθνικής Ασφαλιστικής με την προοπτική να επεκταθεί σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδος όπου ήδη έχει προχωρήσει ο σχεδιασμό των αγωνιστικών διαδρομών.

ΑΓΩΝΕΣ 8

Το συντονισμό είχε ο γνωστός δημοσιογράφος Παύλος Αλέπης, με την παρουσία από την ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ του Σμήναρχου Κων/νου Μπούζου, και οι ομιλητές ήταν ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και χορηγός των Αγώνων, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος που με μεγάλη θέρμη, στηρίζει στην πόλη του, αυτό το τεράστιο εγχείρημα των αγώνων. Ο καθηγητής τ. Υπουργός Δημήτρης Κρέμαστινος τόνισε τη σημασία των αγώνων ως θεματικός τουρισμός στη Ρόδο την πατρίδα του.

ΑΓΩΝΕΣ 4

Το Χρυσό Χορηγό ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, εκ μέρους του Προέδρου κ. Χριστόφορου Σαρδελή, εκπροσώπησε ο κ. Σηφάκης, Διευθυντής Marketing, Bancassurance & Λοιπών Συνεργασιών, ο οποίος ανακοίνωσε από το βήμα την χορηγία και τη μεγάλη στήριξη της εταιρίας προς αυτό το σπουδαίο εγχείρημα. Ακολούθησε η ομιλία του κ. Νίκο Πασαλή, εκπροσωπώντας την Ο.Μ.Α.Ε. (ομοσπονδία Μηχανοκίνητου αθλητισμού) και το αθλητικό σωματείο Startline. Ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης, πρώην οδηγός των αγώνων στο Τατόι και πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.

ΑΓΩΝΕΣ 5

Ο γνωστός και παγκόσμιου φήμης Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής – Αθλητικών Κακώσεων, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Π. Νικολάου θα είναι ο Υπεύθυνος ιατρός όλων των αγώνων στην Επικράτεια που οργώνονται αγώνες. Η παρουσίαση έκλεισε με την ομιλία του εμπνευστή - οργανωτή των αγώνων ταχύτητος και Προέδρου του Σωματείου DielpisFormula1, αρχιτέκτονα Dr. Θανάση Π. Παπαθεοδώρου αναλύοντας όλα τα θέματα γύρω από την διοργάνωση των αγώνων με τελικό στόχο πάντα την επίτευξη της έλευσης του κορυφαίου γεγονότος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού των αγώνων της Formula 1 στην Ελλάδα.

ΑΓΩΝΕΣ 11

Παρόντες οι εκπρόσωποι του Χρυσού Χορηγού της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ κος Σηφάκης και κα Μ Κόρακα. Ο Δρ. Bασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Χορηγός των Αγώνων. Χορηγοί των αγώνων η εταιρία Coral - Shell του ομίλου Βαρδινογιάννη, η Blue Star, η Aegean Airlines, και χορηγοί επικοινωνίας οι εκδόσεις Λιβάνη - εφημερίδα Νέα Σελίδα, Free Sunday κα. Όλη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του ιστορικού Ξενοδοχείου King George.

ΑΓΩΝΕΣ 10

Παρόντες από τον πολιτικό, τον καλλιτεχνικό, τον επιχειρηματικό και τον χώρο των αυτοκινήτων ήταν Σήφης και Μίνα Βαλυράκη, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, Dr Λάκης Νικολαου, ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης, ο τ.Περιφερειάρχης Αιγαίου Γιώργος Πουσσαίος, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο Γιάννης Βουλγαράκης μέλος Πολιτικού σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος της USSA Αμερικανική Ακαδημία των Σπορ η Mrs B B Weldon, εκπρόσωπος Aegean Airlines Σταυρούλα Σαλούτση, ο Πρόεδρος του ελληνικού μουσείου αυτοκινήτου Θεόδωρος Χαραγκιώνης, η Λιάνα Σκουρλή από το Ίδρυμα Μαρία Κάλλας, η γκαλερίστα Σούλα Παπουτσίδη, ο εκδότης Χρήστος Κύρτσος κα.

Σχετικές ειδήσεις