ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Είδηση-βόμβα: Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων ντίζελ μέσα στις πόλεις και στην Ιταλία

Είδηση-βόμβα: Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων ντίζελ μέσα στις πόλεις και στην Ιταλία

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, μέλος του λαϊκιστικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), ανακοίνωσε πως από το 2024 θα απαγορευθεί στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας η κυκλοφορία οχημάτων ντίζελ.

Η Ράτζι έκανε αυτή την ανακοίνωση τη Δευτέρα, στη διάρκεια ομιλίας της στο Μεξικό ενώπιον γυναικών δημάρχων που συνεδρίασαν στο πλαίσιο μιας συνάντησης με τίτλο «Women4Climate» (οι γυναίκες για το κλίμα) και διένειμε την ομιλία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόλις επέστρεψε στη Ρώμη.

«Από το 2024, θα απαγορεύεται η χρήση των οχημάτων ντίζελ στο κέντρο της Ρώμης», δήλωσε χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

5a94f14e52877 f122e0d76e2b8ead673f178c24867751d231a47d

Τα ντιζελοκίνητα οχήματα βρίσκονται σε οπισθοχώρηση εδώ και χρόνια στην Ευρώπη και τον κόσμο, γεγονός που υποχρεώνει τους κατασκευαστές να επιστρέφουν μαζικά στους κινητήρες βενζίνης και να επιταχύνουν τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων.

Πριν από δύο ημέρες, η εφημερίδα Financial Times ανέφερε πως η ιταλο-αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat-Chrysler (FCA) θα ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι μέχρι το 2022 θα έχει εγκαταλείψει τους ντιζελοκινητήρες για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματά της λόγω της πτώσης της ζήτησης και του αυξανόμενου κόστους.

Χθες Τρίτη (27/2) η γερμανική δικαιοσύνη άνοιξε τον δρόμο σε απαγορεύσεις της κυκλοφορίας παλαιών οχημάτων ντίζελ στις πόλεις, βυθίζοντας στην αβεβαιότητα εκατομμύρια αυτοκινητιστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις