ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ηonda Αυστραλίας έβαψε όλα τα προϊόντα της χρυσά και έχει λόγο

Η Ηonda Αυστραλίας έβαψε όλα τα προϊόντα της χρυσά και έχει λόγο
Xρυσό ιωβηλαίο

H Honda έκλεισε 50 χρόνια στην Αυστραλία και μιας και πρόκειται για «χρυσό ιωβηλαίο» είπε να βάψει τα πάντα χρυσά.

Του Γιάννη Σκουφή

H Αυστραλία είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Honda, μιας και στα χρόνια που δραστηριοποιείται στην ήπειρο -η παρουσία της χρονολογείται από το 1969- έχει πουλήσει πάνω από πέντε εκατομμύρια οχήματα αλλά και μηχανήματα, όπως π.χ. γεννήτριες και χλοοκοπτικά που περιλαμβάνονται στη γκάμα των προϊόντων που κατασκευάζει.

Μιας και λοιπόν τα 50 χρόνια θεωρούνται χρυσή επέτειος, η Honda Aυστραλίας εναρμονίστηκε και έβαψε όλη τη γκάμα των προϊόντων της χρυσή. Από το super car της το NSX και το hot hatch της, το Civic Type R και τις μοτοσυκλέτες CBR 1000RR Fireblade, CRF 450L και CRF50F μέχρι τη μηχανή κουρέματος του γκαζόν HRU19 Buffalo και τη γεννήτρια ρεύματος με τον κωδικό EU22i.

Στην πράξη όλα τα οχήματα και τα μηχανήματα της Honda δεν βάφτηκαν αλλά οι επιφάνειές τους καλύφθηκαν από μια μεμβράνη σε αυτήν την έντονη χρυσή απόχρωση που βλέπετε. Μάλιστα προκειμένου να μη γίνουν ακόμα πιο απαστράπτοντα έχει τοποθετηθεί και μια δεύτερη μεμβράνη η οποία περιορίζει τις αντανακλάσεις. Φυσικά και δεν λείπουν τα αντίστοιχα λογότυπα της επετείου -σε μαύρο χρώμα προκειμένου να υπάρχει αντίθεση με το χρυσό.

Το τελικό αποτέλεσμα πάντως, κυρίως στα αυτοκίνητα που έχουν και μεγαλύτερες επιφάνειες, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό, τουλάχιστον με την πρώτη ματιά. Στην πορεία μάλλον θα κουράσει, ενώ δεν μπορούμε να φανταστούμε, πέρα από τους ράπερ, ποιος θα αγόραζε χρυσό αυτοκίνητο για να το χρησιμοποιεί κάθε μέρα. Ίσως αυτό το ερώτημα να είχαν και οι ιθύνοντες της Honda στην Αυστραλία και για αυτό να προτίμησαν τις μεμβράνες που αφαιρούνται και σχετικά εύκολα.

Σχετικές ειδήσεις