ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο και αναβαθμισμένο Nissan Juke θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά

Το νέο και αναβαθμισμένο Nissan Juke θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά

Το Juke της Nissan ήταν πάντα ιδιαίτερο. Το ίδιο θα είναι και ο διάδοχός του που θα έχει κατά πάσα πιθανότητα και ηλεκτρική έκδοση.

Του Γιάννη Σκουφή

Δέκα χρόνια είναι πολλά για τη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά αν ένα μοντέλο αντέξει τόσο πολύ τότε αυτό σίγουρα πιστώνεται στον αρχικό του σχεδιασμό. Φυσικά αυτό ισχύει και για το πάντα ιδιαίτερο και ξεχωριστό Juke, το πιο μικρό SUV της Nissan, που φέτος αναμένεται να περάσει στη δεύτερη γενιά του.

Αισθητικά το νέο Juke θα έχει και πάλι χαρακτηριστική εμφάνιση με παραπομπές στην τρέχουσα γενιά, που εξακολουθεί να στέκεται μια χαρά. Η βάση του θα είναι το πλαίσιο CMF-B, που πέρα από το Micra θα χρησιμοποιείται και στο καινούργιο Renault Clio της πέμπτης γενιάς. Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως το συγκεκριμένο πλαίσιο υποστηρίζει εξηλεκτρισμένα συστήματα πρόωσης, κάτι που σημαίνει πως το νέο Juke θα είναι σίγουρα υβριδικό προκειμένου να περιοριστεί και ο μέσος όρος των εκπομπών CO2 της γκάμας του.

Πολύ πιθανή είναι και η ηλεκτρική του εκδοχή που θα εμφανιστεί στην πορεία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπάρχει και έκδοση πετρελαίου. Κάθε άλλο, μιας και ο νέος 1.5 dCi του γαλλο- ιαπωνικού ομίλου θα περιλαμβάνεται στη γκάμα όπως και ο επίσης νέος τρικύλινδρος βενζίνης των 1.000 κυβικών. Από κει και πέρα το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιηθεί και ο τετρακύλινδρος των 1.330 κυβικών που κινεί και το Qashqai.

Παράλληλα το νέο Juke θα διαθέτει και ένα αναβαθμισμένο εσωτερικό, με πιο ποιοτικά πλαστικά, εμπλουτισμένο σύστημα infotainment με πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης, ενώ θα μπορεί να εξοπλιστεί και με πολλά συστήματα υποβοήθησης. Φυσικά και δεν θα λείπουν και οι δυνατότητες εξατομίκευσης, που άλλωστε ταιριάζουν και με ένα κατά βάση νεανικό αυτοκίνητο όπως είναι το μικρό SUV της Nissan.

Σχετικές ειδήσεις