ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ταγίπ Ερντογάν: Δεν φαντάζεσαι πόσο κοστίζει η θωρακισμένη λιμουζίνα του

Ταγίπ Ερντογάν: Δεν φαντάζεσαι πόσο κοστίζει η θωρακισμένη λιμουζίνα του
Ένα θηρίο για τον "Σουλτάνο"

Η επιβλητική Mercedes Maybach S 600 Guard εντυπωσιάζει σε κάθε της εμφάνιση.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αποδείξει πως δεν τον νοιάζει να χαλάει χρήματα για τις ανέσεις του και την ασφάλειά του και οι 6 υπερπολυτελείς Mercedes Maybach S 600 Guard που διαθέτει ο στόλος του κοστίζουν μια περιουσία.

Οι 6 πανέμορφες λιμουζίνες συνοδεύουν τον Τούρκο πρόεδρο σε κάθε του επίσκεψη σε όλο τον πλανήτη ενώ είναι δοκιμασμένες σε εικονικές επιθέσεις με σφαίρες και βλήματα!

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η πολυτελέστερη της σειράς S-Class ενώ εκτός από αλεξίσφαιρη προσφέρει απόλυτη προστασία στον «Σουλτάνο» σε περίπτωση επίθεσης με εκρηκτικά, χημικά αλλά και αέρα, καθώς αποκόπτει την καμπίνα με ειδικούς αεραγωγούς.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από κράμα τιτανίου, οι δε πόρτες είναι ενισχυμένες με ατσάλι 13 εκατοστών. Ακόμη και τα λάστιχα είναι ειδικής κατασκευής ώστε να αντέχουν σε επιθέσεις με σφαίρες και εκρηκτικά. Και αν (λέμε, αν…) καταστραφούν τα ελαστικά, τότε οι ζάντες μπορούν να κινήσουν το αμάξι άνετα.

Φυσικά και τα φώτα είναι ειδικής κατασκευής. Φωτίζουν πολύ περισσότερο από εκείνα της… συμβατικής Maybach S 600 ενώ στη μάσκα υπάρχουν ειδικοί εκτοξευτήρες δακρυγόνων για άμεση διαφυγή σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Το εσωτερικό της Maybach του Ερντογάν δεν στερείται πολυτέλειας αλλά και ασφάλειας. Υπάρχει άμεση σύνδεση με τον δορυφόρο Gokturk-1 για να μην χάνεται ποτέ το στίγμα του Προέδρου, αλλά και τα προσκέφαλα των καθισμάτων διαθέτουν ατσάλινη επένδυση, στην ελάχιστη περίπτωση που κάποια σφαίρα περάσει στην καμπίνα.

Τέλος, ο κινητήρας αποδίδει 523 άλογα, το βάρος τους αμαξώματος φτάνει στους 4,1 τόνους ενώ η τιμή της κάθε προεδρικής Maybach αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.