ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Suzuki Jimny είναι υποψήφιο για το World Car Award 2019

Το νέο Suzuki Jimny είναι υποψήφιο για το World Car Award 2019

Το καινούργιο Suzuki Jimny έχει στοιχεία που σπάνια τα συναντά κανείς όχι μόνο στη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά και στα πολύ μεγαλύτερα SUV.

Του Γιάννη Σκουφή

Ίσως και οι ίδιοι οι άνθρωποι της Suzuki να μην περίμεναν πως η καινούργια, μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, γενιά του μικρότερου SUV τους, του Jimny θα είχε τέτοια αποδοχή και θα κινούσε το ενδιαφέρον τόσο πολλών ανθρώπων.

Φυσικά σε όλα αυτά καθοριστικό ρόλο παίζει η εμφάνισή του που είναι αυτή που περιμένεις από ένα SUV και μάλιστα καθαρόαιμο. Καθαρόαιμο γιατί το Jimny είναι ένα τζιπ παλαιάς κοπής, σαν και αυτά που δεν υπάρχουν σήμερα. Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγάλες γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, κατ’ επιλογή τετρακίνηση και κοντές σχέσεις, στοιχείο που συνολικά το διαθέτουν ελάχιστα μοντέλα της κατηγορίας.

Λογικά λοιπόν το Jimny διεκδικεί τρία συνολικά βραβεία: αυτό του World Car of the Year, το World Car Design 2019 και το World Urban Car 2019 -βραβείο που μέχρι στιγμής η Suzuki έχει κατακτήσει 2 φορές, το 2007 με το Ignis και το 2018 με το νέο Swift.

Στα δύο τελευταία βραβεία είναι ήδη στις τελικές πεντάδες από τις οποίες θα προκύψουν οι νικητές, ενώ για το World Car Award η τελική τριάδα θα προκύψει στις 5 Μαρτίου στην έκθεση της Γενεύης. Ο μεγάλος νικητής θα ανακοινωθεί στην έκθεση της Νέας Υόρκης την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Σχετικές ειδήσεις