ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι πιο πολλοί οδηγοί βαν ρισκάρουν!

Οι πιο πολλοί οδηγοί βαν ρισκάρουν!

Μία νέα έρευνα που έγινε από την Volkswagen επισημαίνει πως οι περισσότεροι οδηγοί βαν οδηγούν το ίδιο είτε ο χώρος φόρτωσης είναι άδειος είτε γεμάτος!

Του Γιάννη Σκουφή

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα οι περισσότεροι οδηγοί βαν μεταφέρουν ημερησίως περίπου μισό τόνο. Μόνο που το ξεχνούν και δεν φροντίζουν να οδηγούν ανάλογα και να κρατούν την απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Διότι όσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο τόσο μεγαλύτερη είναι η ορμή και η καταπόνηση των φρένων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Χαρακτηριστικό είναι πως με ταχύτητα 97 χλμ./ ώρα η απόσταση ακινητοποίησης μπορεί να αυξηθεί έως και 19%. Ένα ποσοστό που μεταφράζεται σε επιπλέον πέντε μέτρα για την πλήρη ακινητοποίηση. Η Volkswagen πραγματοποίησε και άλλες δοκιμές στο ειδικό κέντρο MIRA της Βρετανίας με διαφορετικά φορτία (από εντελώς άδεια έως και πλήρως φορτωμένα βαν) και με ταχύτητες 48 και 97 χλμ./ώρα. Τα τεστ έδειξαν αύξηση της απόστασης ακινητοποίησης κατά 33% (δύο μέτρα) με ταχύτητα 48 χλμ./ώρα και κατά 19% (πέντε μέτρα) με ταχύτητα 97 χλμ./ώρα.

To πόρισμα της έρευνας καταλήγει πως οι μισοί σχεδόν οδηγοί αγνοούν πόσο αυξάνεται η απόσταση ακινητοποίησης όταν το βαν που οδηγούν είναι φορτωμένο.

Αξιοσημείωτο είναι πως μόλις το 17% των οδηγών ακολουθεί τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Πόσο λέτε να είναι αυτό το ποσοστό στην Ελλάδα;

Σχετικές ειδήσεις