ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τη McLaren Senna GTR την προσπερνά μόνο μονοθέσιο της Φόρμουλα 1

Τη McLaren Senna GTR την προσπερνά μόνο μονοθέσιο της Φόρμουλα 1

Η ΜcLaren Senna GTR είναι εξαιρετικά γρήγορη και προορίζεται μόνο για να κινείται σε πίστες.

Του Γιάννη Σκουφή

Η βρετανική McLaren έχει βρει τον τρόπο και τη μεθοδολογία να παρουσιάζει συχνά- πυκνά όχι μόνο νέα μοντέλα αλλά και πολυάριθμες παραλλαγές τους. Πιο πρόσφατο στη σχετική λίστα η έκδοση GTR του hypercar της, της Senna. Πρόκειται για την έκδοση πίστας της και οπτικά ξεχωρίζει από την ακόμα πιο εμφατική αεροδυναμική με την τεράστια πίσω φτερούγα. Την κίνηση αναλαμβάνει μια ισχυρότερη κατά 24 ίππους εκδοχή του V8 των 4.000 κυβικών της εταιρείας με τα διπλά turbo. Έτσι η απόδοσή του έχει φτάσει συνολικά τους 825 ίππους και τα 800 Nm.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η McLaren δεν αναφέρει κάτι για τις επιδόσεις αφού στην πίστα σημασία έχουν οι χρόνοι των γύρων, το γυρολόγιο δηλαδή στην γλώσσα των αγώνων και όχι το πιο «γήινο» 0-100 χλμ./ ώρα. Από τα νούμερά της πάντως που εντυπωσιάζουν είναι ο ένας τόνος κάθετου αεροδυναμικού φορτίου που παράγει όταν κινείται με την τελική της ταχύτητα και ο οποίος την «κολλά» στην άσφαλτο.

Πέρα από όλα τα άλλα πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια hypercars που υπάρχουν στον κόσμο, καθώς θα κατασκευαστεί σε μόλις 75 μονάδες με την καθεμία να κοστίζει 1,44 εκατομμύρια δολάρια. Το καλύτερο βέβαια είναι πως όλες έχουν πωληθεί!

Σχετικές ειδήσεις