ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σκοπεύει να κατασκευάσει ο όμιλος Volkswagen την επόμενη δεκαετία;

Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σκοπεύει να κατασκευάσει ο όμιλος Volkswagen την επόμενη δεκαετία;

Τα σχέδια του γερμανικού ομίλους για την ηλεκτροκίνηση γίνονται ολοένα και πιο φιλόδοξα.

Του Γιάννη Σκουφή

Oι επικεφαλής της Volkswagen ανακοίνωσαν τα μελλοντικά σχέδια του ομίλου στο ετήσιο συνέδριο τύπου και μεταξύ άλλων επιβεβαίωσαν για ακόμα και φορά πόσο σημαντική θα είναι η ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια.

Έτσι λοιπόν ο γερμανικός όμιλος αναπροσάρμοσε τα πλάνα του στο συγκεκριμένο τομέα, ανεβάζοντας σε συνολικά 70 τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει μέσα στα 10 χρόνια που έρχονται. Βάση για όλα αυτά τα EVs (Electric Vehicle) θα είναι τα μεταβλητά πλαίσια, με κυρίαρχο το MEB, που έχουν εξελιχθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Η αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών μοντέλων έχει φυσικά σα συνέπεια και την αύξηση των προσδοκώμενων πωλήσεων, που ανέβηκαν από τα αρχικά 15 εκατομμύρια οχήματα στα 22 εκατομμύρια.

Διαφορά που δεν τη λες και μικρή μιας και προσεγγίζει σχεδόν το 50%, ενώ αν όλα πάνε με βάση τον προγραμματισμό το 2030 το 40% της γκάμας όλων των μαρκών του ομίλου, που θα έχει επενδύσει για το σκοπό αυτό 30 δισεκατομμύρια ευρώ, θα αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα οποία θα έχουν μπαταρίες που θα προμηθεύουν κατά κύριο λόγο οι LG Chem, SKI, CATL και Samsung.

Σχετικές ειδήσεις