Πώς θα διδάξουμε στα παιδιά μας τι σημαίνει υπεύθυνη οδήγηση

Πώς θα διδάξουμε στα παιδιά μας τι σημαίνει υπεύθυνη οδήγηση

Newsroom Newsroom

Έχουν περάσει 15 χρόνια από την ημέρα που ο ταλαντούχος φοιτητής Πάνος Μυλωνάς έχασε τη ζωή του στην Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου. Ήταν ένας 22χρονος νέος με ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του όταν ένα τραγικό τροχαίο έμελλε να του κοστίσει τη ζωή. Ακόμη και μετά τον αδόκητο χαμό του, ωστόσο, ο Πάνος συνεχίζει να αποτελεί πηγή δύναμης και έμπνευσης μέσα από τις δράσεις του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλεια (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που από το 2005 μαθαίνει στους νέους τι σημαίνει υπεύθυνη οδήγηση και σεβασμός στον δρόμο.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν αναλογιστούμε τα θλιβερά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας αναφορικά με τα τροχαία στις μέρες μας. Αρκεί να αναφέρουμε πως οι οδηγοί ηλικίας 16 έως 24 ετών έχουν δύο έως και τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε τροχαίο συμβάν σε σχέση με κάποιον πιο έμπειρο οδηγό καθώς και ότι τα τροχαία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους από πέντε έως και 29 ετών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι συνεπώς η απόφαση του Ι.Ο.ΑΣ. να θέσει στο επίκεντρο της 12ης κατά σειρά Πανελλήνιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (18 έως 24 Μαρτίου) τα παιδιά και τους νέους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κεντρικός στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε ό,τι αφορά στην οδική ασφάλεια. Όμως, το 2019, «πρωταγωνιστές» είναι οι νέοι. Κύριο μέλημα του Ινστιτούτου είναι, άλλωστε, η δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος, όπου γονείς, εκπαιδευτικοί και ειδικοί θα συμβάλλουν στην εφαρμογή αποτελεσματικών προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής για τα παιδιά και τους νέους.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved