ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Για τα παλιοσίδερα κατάντησε μια σπάνια Koenigsegg CCXR

Για τα παλιοσίδερα κατάντησε μια σπάνια Koenigsegg CCXR

Πέρα από την σπανιότητα της ως μοντέλο αυτή η CCXR είναι η μοναδική τιρκουάζ στον κόσμο. Ή για την ακρίβεια, ήταν!

Του Γιάννη Σκουφή

Για το άτυχο συμβάν που καταγράφηκε κάπου στην Πόλη του Μεξικού δεν υπάρχουν και πολλές λεπτομέρειες. Πάντως τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως στο τιμόνι του σουηδικού supercar εκείνη την άτυχη ώρα βρισκόταν ο πατέρας του ιδιοκτήτη. Από τις φωτογραφίες μπορεί να συμπεράνει κανείς πως ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και η CCXR χτύπησε στο τσιμεντένιο κράσπεδο του δρόμου.

Προφανώς η ταχύτητα ήταν μεγάλη και ακολούθησαν και άλλες επαφές με αποτέλεσμα η σπάνια Koenigsegg να καταστραφεί σε τέτοιο βαθμό που είναι αβέβαιο αν μπορεί να επισκευαστεί ή αν το κόστος αποκατάστασης είναι ασύμφορο. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου μάλλον θα γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, καθώς το hypercar ταξιδεύει ήδη προς το Angelholm της Σουηδίας και στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρίας.

Αυτή η CCXR είναι η πιο αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο χάρη στην βαφή που είχε επιλέξει ο πρωθυπουργός του Κατάρ, ο κύριος Sheikh Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani. Ο οποίος είχε γίνει viral το 2010 όταν είχε παρκάρει το hypercar του παράνομα κάπου στο Λονδίνο. Αργότερα η συγκεκριμένη CCXR των 1.018 ίππων με τελική 400+ χλμ./ ώρα είχε αποκτηθεί από την Al Ain Class Motors στο Ντουμπάι για να καταλήξει τελικά στο Μεξικό.

Σχετικές ειδήσεις