ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Mini ετοιμάζει μία μικρή «βόμβα» 300 ίππων (pics)

Η Mini ετοιμάζει μία μικρή «βόμβα» 300 ίππων (pics)

Το Μini JCW GP δεν θα είναι μόνο εντυπωσιακό αλλά και το πιο δυνατό αυτοκίνητο στην ιστορία της μάρκας.

Του Γιάννη Σκουφή

Πριν από 2 περίπου χρόνια η Mini είχε παρουσιάσει ένα τρίθυρο πρωτότυπο με ιδιαίτερα προσεγμένη αεροδυναμική, το οποίο προλόγιζε μια πιθανή κορυφαία εκδοχή του Mini. Η εκδοχή αυτή τώρα υλοποιείται, μιας και θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο καλοκαίρι και οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν προς το τέλος της χρονιάς.

Το Mini John Cooper Works GP -JCW GP εν συντομία- θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα της τρέχουσας γενιάς των βρετανικών μοντέλων, ενώ επί της ουσίας δεν θα διαφοροποιείται σημαντικά από το προ διετίας πρωτότυπο. Έτσι και οι χαρακτηριστικές προεκτάσεις στα φτερά για χάρη της αεροδυναμικής θα υπάρχουν και η μεγάλη πίσω αεροτομή σε συνδυασμό με το εμπρός σπόιλερ που θα κατεβαίνει πιο χαμηλά.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στη μάσκα, καθώς και στο πίσω μέρος με τις πιο εντυπωσιακές απολήξεις της εξάτμισης, ενώ για λόγους μείωσης βάρους δεν θα υπάρχει πίσω κάθισμα.

Άγνωστο είναι αν θα υπάρχει ρολ-μπαρ όπως στο πρωτότυπο, ενώ ο κινητήρας θα είναι ο τετρακύλινδρος turbo των 2.000 κυβικών της μάρκας, ο οποίος θα φτάνει εδώ τους 300 ίππους. Οι κορυφαίες του επιδόσεις εξασφαλίζουν παράλληλα τον τίτλο του πιο δυνατού Mini που κατασκευάστηκε ποτέ.

Για το JCW GP η Mini έχει προγραμματίσει την παραγωγή 3.000 μονάδων, γεγονός που αναμένεται να το καταστήσει και συλλεκτικό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Mini John Cooper Works GP -JCW GP στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις