ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Citigo-e iV είναι το πρώτο ηλεκτρικό Skoda

Το Citigo-e iV είναι το πρώτο ηλεκτρικό Skoda

Το ηλεκτρικό Citigo-e iV μπορεί να καλύψει με μια φόρτιση έως και 265 χιλιόμετρα και δείχνει σαν ιδανικό αυτοκίνητο πόλης.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Skoda μπαίνει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μιας και παρουσίασε το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό της μοντέλο. Πρόκειται για την EV (Electric Vehicle) έκδοση του Citigo, που ξεχωρίζει από αυτά με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης κυρίως από τη μάσκα του που είναι βαμμένη στοπ χρώμα του αμαξώματος.

Το μικρό ηλεκτρικό Skoda των ούτε 3,60 μέτρων κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 61 kW (82 PS) και 210 Nm, ο οποίος κινεί τους εμπρός τροχούς και τροφοδοτείται από μια μπαταρία 36,8 kWh που εξασφαλίζει μια αυτονομία της τάξης των 265 χιλιομέτρων κατά τον κύκλο WLTP. Η φόρτισή της έως το 80% της χωρητικότητάς της σε κοινή οικιακή πρίζα διαρκεί κάτι παραπάνω από 12 ½ ώρες, χρόνος που με τη χρήση wallbox 7,2 kW μειώνεται στις 4 ώρες και 8 λεπτά και με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος και ισχύος 40 kW στη 1 ώρα.

Αν αναρωτιέστε για τις επιδόσεις του αποκλειστικά 5θυρου ηλεκτρικού Citigo Iv, που θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σημειώστε 0-100 χλμ./ ώρα σε 12,5 δεύτερα και τελική ταχύτητα 130 χλμ./ ώρα.