ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μετά τα θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνια και θερμαινόμενες ζώνες ασφαλείας

Μετά τα θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνια και θερμαινόμενες ζώνες ασφαλείας

H Mercedes δοκιμάζει και εξελίσσει θερμαινόμενες ζώνες ασφαλείας, για την άνσης αλλά κυρίως για την ασφάλεια των επιβατών.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα θερμαινόμενα καθίσματα και πόσο μάλλον το θερμαινόμενο τιμόνι μπορεί να ακούγονται σαν περιττή πολυτέλεια σε χώρες σαν τη δική μας αλλά ακόμα όταν και τα μέρη μας οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι χαμηλές δημιουργούν πράγματι -ειδικά τα καθίσματα- μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Το επόμενο βήμα στο συγκεκριμένο τομέα από τη Mercedes είναι οι θερμαινόμενες ζώνες ασφαλείας. Οι οποίες διαθέτουν κανάλια ή αυλούς αν προτιμάτε σε όλο τους το μήκος για τις αντιστάσεις, ενώ το πάχος τους δεν είναι και πολύ πιο μεγάλο προκειμένου και να μην ενοχλούν και να τυλίγονται και ξετυλίγονται χωρίς πρόβλημα.

Όσοι τις έχουν ήδη δοκιμάσει τις προσομοίωσαν με μια ζεστή αγκαλιά που σε κάνει να νοιώθεις πολύ ευχάριστα, όπως ο στόχος της γερμανικής εταιρείας δεν είναι μόνο αυτός. Είναι να προσφέρει ένα ακόμα κίνητρο για τη χρήση των ζωνών και κατά συνέπεια την ασφάλεια των επιβαινόντων. Και αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνες στις ΗΠΑ οι ζώνες χρησιμοποιούνται μόνο από το 85% των οδηγών, ενώ σε άλλες χώρες με πιο χαρακτηριστική την Κίνα το ποσοστό αυτό είναι σημαντικό πιο μικρό.

Παρόλο που η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κάτι επίσημα το πιο πιθανό είναι να δούμε τις θερμαινόμενες ζώνες ασφαλείας σε κάποιο από τα κορυφαία μοντέλα της και πιθανότατα στη νέα γενιά της S-Class.