ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πώς σας φαίνεται το αεροταξί της Airbus; (pics)

Πώς σας φαίνεται το αεροταξί της Airbus; (pics)

Αρκετές εταιρίες βλέπουν στο μέλλον να ανοίγει μια νέα αγορά που θα προσφέρει άμεσες μετακινήσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Του Γιάννη Σκουφή

Φανταστείτε τον μεγαλομέτοχο ενός μεγάλου ομίλου στη Σανγκάη να θέλει να φτάσει σε μια πολύ σημαντική συνάντηση αλλά όλοι οι δρόμοι να είναι μπλοκαρισμένοι από την κίνηση. Το δρομολόγιο του τρένου το έχασε οπότε η πιο άμεση λύση είναι να καλέσει ένα ιπτάμενο ταξί για να τον πάει σε χρόνο dt στο σημείο που επιθυμεί.

Αυτή την εικόνα έχουν στο νου τους μεγάλοι κατασκευαστές αεροταξί όπως είναι η Airbus που έχει ως στόχο να είναι η πρώτη εταιρεία που θα παρουσιάσει ένα μοντέλο παραγωγής του Alpha Two. Το οποίο είναι η δεύτερη εκδοχή ενός πρωτότυπου αεροταξί, ενώ η πρώτη του, το Alpha One, έχει ήδη πραγματοποιήσει 50 ολοκληρωμένες πτήσεις.

Μάλιστα το Alpha Two είναι εξοπλισμένο με αυτόνομη τεχνολογία οπότε ο ένας και μόνο επιβάτης του δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτε, εκτός από το να επιβιβαστεί! Τόσο τo λογισμικό όσο και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τον έχει εξελίξει η Wayfinder σε συνεργασία με την A3 της Airbus.

Όπως βλέπετε το Alpha Two εφοδιάζεται με 8 συνολικά έλικες που μπορούν να αλλάζουν κλίση προκειμένου να διευκολύνεται η κάθετη απογείωσή του. Πρόκειται πραγματικά για ένα περίεργο όχημα που ξεφεύγει από την λογική του ιπτάμενου αυτοκινήτου για να προσφέρει τις υπηρεσίες ενός ιπτάμενου ταξί δίνοντας περισσότερο νόημα στην κινητικότητα του μέλλοντος. Η Airbus υποστηρίζει πως σε ένα περίπου χρόνο θα παρουσιάσει την τελική μορφή του Alpha Two.

Δείτε φωτογραφίες από το Aplha Two στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις