ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το κατακόκκινο Jesko;

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το κατακόκκινο Jesko;

Το πιο πρόσφατο μοντέλο της σουηδικής Koenigsegg έχει μια σπέσιαλ έκδοση που ονομάζεται Cherry Red Edition 10.

Του Γιάννη Σκουφή

Αν νομίζετε πως στα hypercars το μονοπώλιο έχουν γνωστές μάρκες όπως είναι οι Ferrari, Lamborghini ή η γαλλική Bugatti τότε μάλλον σας διαφεύγει η σουηδική Koenigsegg. Η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί σαν ένας κατασκευαστής που υπογράφει dream cars με εξίσου ονειρικές επιδόσεις. Άλλωστε το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο πιστώνεται ακόμα στο Koenigsegg Agera RS.

O άξιος διάδοχος του οποίου είναι το Jesko, που διαθέτει μια σειρά από προηγμένα τεχνολογικά high light, όπως είναι για παράδειγμα το πολύδισκο κιβώτιο Light Speed Transmission με τις 9 σχέσεις. Από την άλλη το ήδη πολύ σπέσιαλ Jesko έχει ήδη αποκτήσει μια ακόμα πιο σπέσιαλ έκδοση, δημιουργία της -όνομα και πράγμα- LuxuryAndExpensive.

Η σπέσιαλ έκδοση ξεχωρίζει με την έντονη κόκκινη βαφή με τις μαύρες πινελιές από ανθρακονήματα στο διαχύτη και σε άλλα σημεία. Από ανθρακόνημα είναι και οι τροχοί, οι οποίοι ζυγίζουν κάτι περισσότερο από 15 κιλά όταν το συνολικό βάρος του Jesko δεν ξεπερνά τα 1.320 κιλά. Φυσικά το στοιχείο που βγάζει μάτια δεν είναι άλλο από την πραγματικά τεράστια φτερούγα στο πίσω μέρος.

Τέλος να πούμε πως το Jesko εξοπλίζεται με ένα V8 5.000 κυβικών, ο οποίος με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει από 1.280 έως 1.600 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση το καύσιμο είναι απλή βενζίνη, στη δεύτερη βιοκαύσιμο E85. Η ροπή των 1.500 Nm παραπέμπει σε άρμα και η τελική των 482 χλμ./ ώρα σε πύραυλο εδάφους- εδάφους. Όσο για την τιμή τους είναι στα 2,34 εκ. ευρώ. Αλλά ποιος νοιάζεται; Όλα έχουν πουληθεί!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις