ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτο: Γιατρός εγχείρησε μοτοσικλετιστή στην άσφαλτο και του έσωσε τη ζωή

Απίστευτο: Γιατρός εγχείρησε μοτοσικλετιστή στην άσφαλτο και του έσωσε τη ζωή

Το σπάνιο αυτό περιστατικό συνέβη στη Μεγάλη Βρετανία πριν από μερικούς μήνες και είναι ένα ιατρικό θαύμα.

Του Γιάννη Σκουφή

Για κάποιους ανθρώπους ο φύλακας άγγελός τους έχει ονοματεπώνυμο. Στην περίπτωση του 48χρονου John O’ Brien ονομάζεται Mark Forrest είναι 47 ετών και γιατρός.

O Ο’ Brien είχε πέρυσι τον Οκτώβριο ένα πολύ σοβαρό τροχαίο με τη μοτοσυκλέτα του και η αερομεταφορά του σε νοσοκομείο ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Λίγο όμως πριν μπει στο νοσοκομειακό ελικόπτερο η καρδιά του σταμάτησε, ενώ στη συνέχεια απέτυχαν όλοι οι παραδοσιακοί τρόπο ανάνηψης.

Ο Forrest, ως ο άτυπος επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που είχε σπεύσει στο σημείο του ατυχήματος, αποφάσισε να εξαντλήσει και την τελευταία δυνατότητα που είχε. Παρόλο που οι πιθανότητες επιτυχίας της ήταν στην ουσία μηδαμινές.

Έτσι λοιπόν αποφάσισε να κάνει επιτόπου, στην άσφαλτο, μια χειρουργική επέμβαση, με τη βοήθεια νοσηλευτών και πυροσβεστών που λειτουργούσαν ως βοηθοί του, ανοίγοντας το θώρακα του τραυματία, περιορίζοντας όσο γινόταν τις εσωτερικές αιμορραγίες του και κάνοντας ταυτόχρονα μασάζ στην καρδιά του.

Η καρδιά του 48χρονου έπειτα από λίγα λεπτά άρχισε και πάλι να χτυπά δυνατά, καθιστώντας δυνατή την αερομεταφορά του στο νοσοκομείο και την πλήρη ανάρρωση του μετά από αρκετούς μήνες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις