Σε λίγο τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ θα έρχονται σπίτι με αυτόνομα αυτοκινητάκια

Σε λίγο τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ θα έρχονται σπίτι με αυτόνομα αυτοκινητάκια

Newsbomb

Το όνειρο κάθε επιχείρησης λιανικού εμπορίου είναι οι γρήγορες παραδόσεις των παραγγελιών. Το Nuro R1 υπόσχεται πως θα γίνονται και αυτόνομα.

Του Γιάννη Σκουφή

Η αλυσίδα The Kroger Co. είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ προϊόντων διατροφής και η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου των ΗΠΑ και αυτή την περίοδο δοκιμάζει πιλοτικά το Nuro R1. Πρόκειται για ένα μίνι όχημα με μήκος 2,30 μέτρων (πλάτος 1,20 και ύψος 1,70) που θα χρησιμοποιείται για τις διανομές. Ο στόχος της εταιρείας είναι με τη βοήθειά του οι παραγγελίες που λαμβάνονται μέσω της εφαρμογής της να παραδίδονται την ίδια μέρα.

Με την ίδια εφαρμογή ο πελάτης θα βλέπει ανά πάσα στιγμή τη θέση του R1, ενώ μόλις αυτό φτάσει στη διεύθυνσή του θα λαμβάνει έναν κωδικό με τη βοήθεια του οποίου θα ανοίγει τις πόρτες και θα παραλαμβάνει την παραγγελίας του. Η παράδοση με αυτόν τον τρόπο χρεώνεται περίπου 5 ευρώ.

Φυσικά το Nuro R1 θα μπορεί να κάνει και άλλες διανομές, π.χ. πίτσας, με τις πρώτες δοκιμές να ξεκινούν το φθινόπωρο από την περιοχή του Χιούστον, όπως και αυτές του σούπερ- μάρκετ.

Το R1 είναι εξοπλισμένο με ραντάρ και διάφορους άλλους αισθητήρες, μεταξύ αυτών και ήχου, καθώς και με 12 κάμερες. Η ταχύτητά του φτάνει τα 30 χλμ./ ώρα, είναι φυσικά πλήρως ηλεκτρικό, ενώ οι πόρτες για την παραλαβή των παραγγελιών βρίσκονται σε τέτοιο ύψος που οι πελάτες δεν θα χρειάζεται να σκύβουν για να τις πάρουν.

NURO-R1-2.jpg
01

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved