ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Nissan ανανεώνει ριζικά το Navara

H Nissan ανανεώνει ριζικά το Navara

To επιτυχημένο αγροτικό θα διαθέτει πλέον καινούργιο κιβώτιο, εξελιγμένη ανάρτηση, βασικό κινητήρα με διπλά turbo και εγγύηση 5 ετών η 160.000 χιλιομέτρων. 

Του Γιάννη Σκουφή

Η ανανέωση του Navara ξεφεύγει από τα πλαίσια του απλού facelift, μιας η Nissan δεν περιορίστηκε σε αισθητικού τύπου μικροαλλαγές και βελτιώσεις αλλά ούτε μόνο στην υιοθέτηση της τελευταίας γενιάς συστήματος infotainment της NissanConnet με οθόνες 7,0 και 8,0 ιντσών.

Έτσι λοιπόν αντικατέστησε τον πίσω άκαμπτο άξονα με τα φύλλα σούστας με ένα νέο άξονα πέντε συνδέσμων ο οποίος, όπως λέει η ιαπωνική εταιρεία, εξασφαλίζει άνεση επιπέδου SUV. Παράλληλα αυξάνει το ωφέλιμο φορτίο ανάλογα με την έκδοση από 55 έως 95 κιλά στο King Cab (συνολικά 1.165 κιλά) και από 54 έως 114 κιλά στο Double Cab (συνολικά 1.115 ως 1.180 κιλά).

Αλλαγές έχουν γίνει και στην εμπρός ανάρτηση προκειμένου να βελτιωθεί ο έλεγχος στις μανούβρες με χαμηλές ταχύτητες, ενώ σε ότι αφορά τα φρένα έχουν μεγαλώσει οι εμπρός δίσκοι (από τα 296 χιλιοστά στα 320) και τα πίσω ταμπούρα έχουν αντικατασταθεί από δίσκους. Ταυτόχρονα υπάρχει και έλεγχος της ευστάθειας του τρέιλερ με στοχευμένη ενεργοποίηση των φρένων.

Ολοκαίνουργιο είναι και το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων με πιο κοντές διαδρομές του επιλογέα και ακόμα καλύτερο συγχρονισμό, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει και στο αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων.

Οι σημαντικές διαφοροποιήσεις ολοκληρώνονται με την αντικατάσταση του βασικού κινητήρα από έναν καινούργιο με διπλό turbo (ο μέχρι τώρα έχει ένα), με αποτέλεσμα τη μικρή αύξηση της απόδοσής του στους 163 ίππους (από 160) και της ροπής του κατά 22 Nm στα συνολικά 425. Παράλληλα μειώθηκε η σχέση συμπίεσής τους στο 15,1 (από 15,4) για πιο πολιτισμένη λειτουργία και αυξήθηκε η πίεση ψεκασμού από τα 2.000 στα 2.200 bar, ενώ βελτιώθηκε το σύστημα ψύξης και αντικαταστάθηκε το σύστημα εξαγωγής από ένα καινούργιο με ενσωματωμένο φίλτρο σωματιδίων και καταλύτη.

Πολύ σημαντικό είναι πως τα ανανεωμένα Nissan Navara συνδυάζονται με πανευρωπαϊκή εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.