ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To SUV της Bugatti θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι

To SUV της Bugatti θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι

Καθώς τα υπερπολυτελή SUV με τα πολύ βαριά ονόματα αυξάνονται δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και μια συμμετοχή της Bugatti στην κατηγορία.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι φήμες έχουν κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό, δεν υπάρχει επιβεβαίωση αλλά ούτε και διάψευση, παρά μόνο μια δήλωση του επικεφαλής της μάρκας Stefan Winkleman του στυλ «Bugatti SUV; Ποτέ!». Φυσικά οι δηλώσει είναι για να διαψεύδονται και έτσι με βάση τα δεδομένα το ενδεχόμενο δεύτερο μοντέλο στη γκάμα της Bugatti θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα SUV.

Πως θα έμοιαζε όμως ένα μεγάλο τετρακίνητο με τα σήματα και τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά όπως τη μάσκα αλά πέταλο της διάσημης γαλλικής εταιρείας των hyper cars; Την απάντηση έχει ο σχεδιαστής Sajdin Osmancevic με τη δημιουργία του Spartacus, που συνδυάζει κλασικά στοιχεία με σύγχρονα.

Έτσι λοιπόν οι καμπύλες γραμμές του αμαξώματος είναι η άμεση αναφορά στην παράδοση της μάρκας, όπως και η «ραχοκοκκαλιά» που εκτείνεται κατά μήκος του αμαξώματος και στο κέντρο του, ενώ χαρακτηριστικές είναι τόσο η διαμόρφωση της πίσω κολώνας και της οροφής, που καταλήγει σε ένα πίσω μέρος με ρετρό στυλ.

Την ίδια στιγμή το εμπρός είναι ογκώδες, δυναμικό και επιθετικό, με την κλασική μάσκα να πλαισιώνεται από ιδιαίτερα στενούς προβολείς και τεράστιες εισαγωγές αέρα.

Όσο για το σύστημα πρόωσης είναι πλήρως ηλεκτρικό και έχει σαφώς το προβάδισμα σε σχέση με ένα υβριδικό οποιουδήποτε τύπου. Αρκεί βέβαια να εξασφαλίζει την ισχύ και τις επιδόσεις που περιμένει κανείς από μια Bugatti.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις