Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Bosch εξέλιξε ηλεκτροκίνητο καροτσάκι για μωρά

Newsbomb

H ηλεκτροκίνηση βρίσκει εφαρμογή εκεί που δεν το περιμένεις και η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια από αυτές.

Του Γιάννη Σκουφή

Αν ήταν Πρωταπριλιά θα μπορούσε να είναι ένα επιτυχημένο αστείο αλλά δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Μάλιστα το ηλεκτροκίνητο καροτσάκι για μωρά που παρουσίασε η Bosch δεν είναι ούτε καν ένα απλά πρωτότυπο, μιας και από το 2020 θα πωλείται κανονικά από τη σουηδική εταιρεία Emmaljunga.

Η γερμανική εταιρεία λοιπόν, που είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές παγκοσμίως της αυτοκινητοβιομηχανίας και όχι μόνο, εκμεταλλεύθηκε την εμπειρία της στον ηλεκτρισμό και τους ηλεκτροκινητήρες -κατασκευάζει από μικρο- εργαλεία μέχρι συστήματα κίνηση για μεγάλα οχήματα- και έκανε ένα καροτσάκι για μωρά ηλεκτροκίνητο. Προκειμένου να διευκολύνει το έργο αυτού που το σπρώχνει στις ανηφόρες ή σε σημεία με μη ομαλή επιφάνεια. Στις κατωφέρειες ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να λειτουργήσει ως επιπλέον φρένα.

Η λειτουργία του eStroller όπως ονομάζεται ελέγχεται από μια ειδική εφαρμογή για smartphones, από την οποία καθορίζεται και το ύψος της υποβοήθησης που προαναφέραμε, ενώ πάνω στο καροτσάκι δεν υπάρχει κάποιου είδους χειριστήριο για το σκοπό αυτό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Αυτό που υπάρχει είναι ένα αυτόματο «χειρόφρενο», που εξασφαλίζει πως το καροτσάκι δεν θα αυτονομηθεί αν το αφήσει κανείς σε ακατάλληλο σημείο ή απλά το απελευθερώσει αφηρημένος. Ταυτόχρονα αυτό το «χειρόφρενο» δρα και σαν αντικλεπτικό, καθώς αν πάει κανείς να κλέψει το eStroller το μπλοκάρει άμεσα ενώ ταυτόχρονα ειδοποιεί τον κάτοχο μέσω της εφαρμογής και ενεργοποιεί μια μίνι σειρήνα μέσω του ενσωματωμένο του ηχείου.

Η μπαταρία προέρχεται από τα εργαλεία χειρός της Bosch, αφαιρείται, φορτίζεται μέσα σε ένα δίωρο και είναι σε θέση να παρέχει υποβοήθηση για έως και 15 χιλιόμετρα.