Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Θα τα καταφέρει η πρωταθλήτρια κολύμβησης να τα βγάλει πέρα κόντρα στο Hyundai Nexo;

Newsbomb

Με στόχο να προβάλλει το πιο «πράσινο» Nexo η Hyundai Ισπανίας δημιούργησε ένα πολύ έξυπνο βίντεο.

Του Γιάννη Σκουφή

Η ιδέα της αντιπροσωπείας της Hyundai στην Ισπανία ήταν να βάλει την Μιρέια Μπελμόντεα (Ισπανίδα πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκης στην κολύμβηση) να τρέχει σε ένα διάδρομο, ο οποίος είναι κλεισμένος σε μια κάψουλα, η οποία είναι συνδεδεμένη με ένα σωλήνα που καταλήγει στην εξάτμιση του Hyundai Nexo. Στην περίπτωση ενός άλλου συμβατικού αυτοκινήτου η αθλήτρια δεν θα άντεχε παρά λίγα λεπτά της ώρας πριν δηλητηριαστεί από τις αναθυμιάσεις.

Ωστόσο, το Nexo δεν έχει κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου, αλλά ενεργειακές κυψέλες που καταναλώνουν υδρογόνο προκειμένου να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια η οποία κινεί έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες. Από την «καύση» του υδρογόνου το μόνο συστατικό που παράγεται και βγαίνει από την εξάτμιση είναι οι υδρατμοί. Έτσι η αθλήτρια και πρωταγωνίστρια του βίντεο θα δροσίζεται κιόλας.

Το δεύτερο βίντεο που μπορείτε να δείτε είναι πιο τραβηγμένο, μιας και ο πρωταγωνιστής του μαζεύει την υγρασία που βγαίνει από την εξάτμιση του αυτοκινήτου υδρογόνου της Toyota, του Mirai, σε ένα ποτήρι και το πίνει στην υγειά μας…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr