Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε στο βίντεο πως είναι το 0-400-0 από το εσωτερικό του Koenigsegg Regera

Newsbomb

31,9 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι το νέο ρεκόρ που πέτυχε το hyper car της Koenigsegg στο 0-400-0.

Του Γιάννη Σκουφή

H σουηδική εταιρεία των υπερ- αυτοκινήτων φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό ειδικεύεται στα ρεκόρ. Έτσι μετά το επίσημο της ταχύτητας -αυτό που πέτυχε η Bugatti Chiron δεν αναγνωρίζεται γιατί έγινε μόνο προς τη μια κατεύθυνση- πέτυχε πριν από λίγο καιρό και ένα νέο στη διαδικασία του 0-400-0.

Στην επιτάχυνση δηλαδή του αυτοκινήτου από στάση έως τα 400 χλμ./ ώρα και στην άμεση επιβράδυνσή του μέχρι την εκ νέου ακινητοποίησή του. Μάλιστα το Regera που πέτυχε το νέο ρεκόρ των 31,9 δευτερολέπτων αντικατέστησε ένα άλλο Koenigsegg στην κορυφή της σχετικής κατάταξης, το Agera RS.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την όλη διαδικασία, που όπως είπαμε διαρκεί λίγο πιο πολύ από μισό λεπτό, από μια κάμερα που είναι τοποθετημένη μέσα στην καμπίνα και πίσω από τον οδηγό. Παράλληλα το διάγραμμα δείχνει την καμπύλη της επιτάχυνσης, με το ρυθμό να μειώνεται όσο η ταχύτητα πλησιάζει τα 400 χλμ./ ώρα. Από την άλλη η επιβράδυνση δεν είναι καμπύλη αλλά μια σχεδόν κάθετη ευθεία, γεγονός που είναι ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας του συστήματος πέδησης του Regera.